RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 11. oktoober 2019

Eesti ajakirjandusel on aeg peeglisse vaadata – miks teid ikkagi saastaks peetakse

Meedia hakkab üha enam kannatama usalduskrediidi puudumise all.
Viimasel ajal on paljud Eesti konservatiivsed poliitikud keeldunud ajakirjanduse, eriti tandemiga Delfi/EPL, suhtlemast, ja seda ühelainsal põhjusel – mida neile ka ei räägitaks, lugu tuleb ikka pealkirjast saati räigelt vaenulik.
Või nagu on öelnud Martin Helme: mõelge ise midagi välja ja kirjutage kokku, miks mina pean teile selles osas nõu andma, lugu tuleb nagunii negatiivne.

Neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil küsis taas üks ajakirjanik Mart Helmelt, et kes on EKRE kandidaat peaprokuröri kohale. Erakonna liidrist siseminister keeldus nime nimetamast, lisades: ma ei anna teile intriigiks alust.
On ju teada, et kui EKRE ütleks mõne nime, tormaks meediahagijad kohe selle inimese minevikku tükkideks kiskuma ja kui midagi ka ei leitaks, siis tehtaks ta maatasa mõnede ütluste põhjal – head näited on ministrid Marti Kuusik ja Kert Kingo. EKRE hoiab oma inimesi edaspidi meediahävituspataljonlaste eest.

Järgmine hea näide on ju seesama Delfi, kes otsib samuti EKRE peaprokurörikandidaati ja kui leidis väiksegi mõtte, kes see võiks olla, kirjutas kohe: “Kas EKRE kandidaat riigi peaprokuröriks on Pae tänava pommimehe kaitsjana tuntud Urmas Simon?”
Nii ongi peavoolumedia jõudnud rajajoonele, kus tema vastu puudub igasugune usaldus, see aga väljendub meediaväljaannete endi töö kvaliteedis – nad ei saa enam vajalikku infot, et lugu kirjutada. Kui ühe poole jutt on, teine pool aga telefonitoru ei tõsta, jääbki kogu intriig ühepoolseks ja seega ajakirjanduslikult väärtusetuks.

Ega Delfi seepärast taltu – halvasti kirjutatakse ikkagi. Nii on tulnud järjekordne sopalugu, milles kirjas: „Ei, et ei ole ajakirjanik,” vastas Reitelmann end telefonis tutvustanud ajakirjanik Vilja Kiislerile. „Te olete politruk.” Palvele tulla saatesse vastas Reitelmann: „Ei. Ma ei loe Delfit, ei käi teie portaalis, mul on sügavalt ükskõik, mida te kirjutatate. /…/ „Delfi ei esinda kindlasti mingit vaba ajakirjandust,” teatas Reitelmann. „Te olete nii rõvedalt vasakradikaalne saastaväljaanne, et ma ei viitsi isegi teie peale mõelda. Vastus on ei. Võite selle toimetuse seinale kirjutada: ärge mulle mitte kunagi mitte mingitel asjaoludel helistage.”
Kogu tekst on esile toodud selleks, et näidata, millised jõledad inimesed on EKRE-s – paraku näitab see hoopiski, millised jõledad inimesed on Delfis.

Miks peaks keegi Vilja Kiislerit normaalseks ajakirjanikuks pidama? Rahvuskonservatiividel on meeles see, kuidas Kiisler kutsus valimiste eel stuudiosse EKRE kandidaadi Kadri Vilba ja ütles talle otse-eetris põlglikult: “Ma ei tahaks teiega isegi mitte rääkida!” Ja see on siis professionaalsus? Tõelises ajakirjanduses öeldakse, et õige reporter peab loo kätte saama nii prostituudilt kui pühasõdalaselt – Eesti ajakirjanikud teeksid prostituudist veelgi hullema inimese kui ta on, pühasõdalane aga lööks sellised ülbitsejad lihtsalt maha.
Lõpetuseks veel üks kild ühest Delfi loost: “Vooglaid Delfile pikemat kommentaari anda ei soovinud, kuid ütles, et Delfi ja Eesti Päevalehe puhul on tegemist SAPTK-i suhtes vaenulikult meelestatud ja nende vastast laimu levitava väljaandega.”

Vasakpoolne Delfi/EPL tundub olevat ummikusse jõudnud – kui teine pool vastuseid enam ei anna, jääb üle ainult endal kahtlase sisuga lood kokku kirjutada.

Allikas: https://uueduudised.ee/arvamus/juhtkiri/eesti-ajakirjandusel-on-aeg-peeglisse-vaadata-miks-teid-ikkagi-saastaks-peetakse/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP