RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 8. oktoober 2019

“EKRE retoorika” paljastas opositsiooni õhukese kultuurikihi alla peitunud igipõlise matslikkuse

Kui reformarid ei sõima, siis nad magavad.

Keelelise suhtluse ja avangardkirjanduse uurija, Tartu ülikooli vanemteadur Tiit Hennoste kirjutab ERR-is Peeter Helme sõnakasutusest ehk “totaalsest sõjast” Goebbelsi moodi, kuid huvitavast loost leiab teisigi tähelepanuväärseid momente.
Hennoste kirjutab muuseas: “Teisisõnu, kui EKRE on kaotanud suure osa oma barbaarsusest, siis teine pool on kaotanud olulised kultuurset inimest iseloomustavad kvaliteedid, nagu mõtlemine, inimlikkus, tasakaalukus.”

Muidugi on EKRE “barbaarsus” küsitav – erakonna poliitikud tõid suhtlusesse tagasi otsese maameheliku väljaütlemise, millest Eesti ühiskond on Lääne poliitkorrektsust ja solvumiskultuuri üle võttes võõrdunud. Kui meenutada Lennart Merit, siis kui tema Läänes Venemaad otseselt sarjas, hoidsid paljud sealsed poliitikud peast kinni – kuidas nii otsekoheselt välja öelda võib?! Tollal tundsime me presidendi üle uhkust, nüüd oleme Lääne poliitikute moodi ümbernurgaütlejad.
Küll aga on “EKRE retoorika” maha lihvinud opositsiooni linnavurleliku viisakuse ja alt on välja ilmunud ehtsaimad maamatsid, kes on asunud vägisõnu, solvanguid ja sõimu mõnuga pruukima. Nende seast paistavad silma nii Andrus Kivirähk, Olev Remsu, Urmas Sutrop, Andrus Vaarik, Ahto Lobjakas, Vilja Kiisler kui ka paljud poliitikud, nagu Taavi Rõivas, Jürgen Ligi, Raimond Kaljulaid, Jevgeni Ossinovski jne. Isegi president Kaljulaid ja peaministrikohata jäänud Kaja Kallas ei suuda krõbedaid sõnu enam endale jätta.

Niipalju siis opositsioonil seda haritust ja kombekust jätkuski. Riigikogu saalis on nad nagu kari makaake, kes üksteise võidu mingeid krutskeid välja püüavad mõelda, peaasi, et saaks uue valitsuse tööd häirida. Suhtluse kvaliteet on asendunud ebaviisakuse kvantiteediga, mõtlemine, inimlikkus ja tasakaalukus on andnud maad me(a)tslusele.
Sama toon on juba ammu sees ka kõikvõimalike sallivuslaste pikettidel ja meeleavaldustel, kuhu on ilmunud sõimavad plakatid, sealhulgas näiteks fekaalide kujutamine kellegagi seoses.

Allikas: https://uueduudised.ee/arvamus/repliik/ekre-retoorika-paljastas-opositsiooni-ohukese-kultuurikihi-alla-peitunud-igipolise-matslikkuse/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP