RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 22. oktoober 2019

MATTI ILVES: SEE KÕIK ON JUBA OLNUD

Paljud asjad, mida Euroopa Liidus püütakse meile peale sundida on ajaloos juba olnud, näiteks Prantsuse revolutsiooni ajal (vene ajal lausa nimetati seda Suureks Prantsuse Revolutsiooniks), aastatel 1789...1799.

Rahvuskonvent pani maksma rea paragrahve uuest tsiviilkoodeksist, mis kehtestas abielulahutuse vabduse ja vanemavõimu äramuutmise, dekristianiseerimine, kehtestasid suhtlemisvormi "teie" asemel "sina" jne. Jakobiinid püüdsid vastavalt oma ideaalidele elu-olu tavasid muuta, pidades oma aega uue ajatu alguseks.

Tähelepanu väärib vanemavõimu äramuutmine, seda on meil juba ka tehtud ja kasvatatakse äpusid lumehelbekesi. Tähtis oli ka dekristianiseerimine. Linnades ja maakohtades suleti kirikuid ja muudeti need mõistuse kultuse pidustuskohtadeks. paljusid kõrgemaid vaimulikke sunniti loobuma usust (vastasel juhul ootas kiljontiin). Näiteks Pariisi piiskop Gobel loobus pidulikult oma ametist.
Robespirre jälgis pidevalt meeleolusid rahva hulgas ja tal tuli dekristianiseerimise hoogu tagasi tõmmata ja lükata seda veidi hilisemale ajale, kuna rahulolematus oli suur isegi linna- ja eriti külaelanikkonna hulgas.

Tänapäeval läheb dekristianiseerimine aga kõigiti edukalt.

1 kommentaari:

de Lantenac 26. oktoober 2019, kell 02:10  

Lollusele lisandus massiline Tõeliste Inimeste hävitamine. Loomastunud jäeti alles. Ja seda on nüüd prügimägede (tänavatel) näha.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP