RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 23. oktoober 2019

Rahandusminister Martin Helme tegevus ajas rahapesuaegsele ministrile Jürgen Ligile jänese püksi

Kunagi “Hunt Kriimsilma üheksat ametit” pidanud Jürgen Ligist on saanud tavaline poliitiline tühikargaja.

Martin Helme on öelnud, et kui rahapesu telgitagused kord lõplikult välja tuuakse, siis kõige tõenäolisemalt teeb seda USA-s tehtav juurdlus. Kui nüüd rajandusminister selle asjaga ise võõrsil tegelema hakkas, hiilis tõenäoliselt Ligi südamesse hirm reaalsete paljastuste ees.

Miks muidu ajab Ligi jutte, et asjaga tegeleb vale mees, kellel polevat vajalikke teadmisi, pädevust, juriidilist õigust ja nii edasi. Ligi eirab tõsiasja, et ega siis Martin Helme ise rahapesu jälgi ajama hakka, vaid ta lepib kokku sellealases koostöös. Ja muidugi kaasneb sellega Ligi retoorika “perekondlikust aktsioonist” ning teisedki röökuri väljendid.
“Vastates küsimusele, kas on mingi tõenäosus, et Eestil õnnestub Danske uurimisest mingit raha saada, ütles Ligi, et kui Martin Helme sellega tegeleb, siis pigem mitte,” kirjutab ERR. Tegelikult tundub, et Ligi just seda kardabki, et Martin Helmel see õnnestub – kui ta arvaks teistmoodi, siis ei teeks ta ka nii palju vihasõnu.

Isegi kui Jürgen Ligi on rahapesus puhas poiss (ilmselt mitte, sest tema tollane ametkond magas selle maha), siis tungib Ligi praeguses sõnaohtruses lisaks esile kadedus, et keegi suudab midagi nii kõrgel tasemel ära teha, eriti veel Reformierakonna vihaseim oponent. Ligis räägivad hetkel üheskoos hirm, kadedus ja viha.
UU

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/rahandusminister-martin-helme-tegevus-ajas-rahapesuaegsele-ministrile-jurgen-ligile-janese-puksi/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP