RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 6. november 2019

Loodus Põhjamaades talvel puhkab, seda peaks tegema ka inimene

Lõuna-Euroopas on tavaks suvel puhata, sest seal on suvel väga palav. Talvel on tegutsemise aeg, sest siis on 15-20 kraadi sooja, parim temperatuur tegutsemiseks. Koolid algavad septembris ja lõppevad mai lõpus, mil temperatuur on normaalne.

Eestisse on imporditud koolisüsteem ja töökultuur samuti Lõuna-Euroopast, aga tegelikkuses peaks Eestis olema vastupidi. Eestis on talv nagu Lõuna-Euroopas suvi, kus tingimused ei võimalda tööd teha: on külm ja pime. Ometi püütakse Eestis võistelda talvel Lõuna-Euroopaga. Ja suvel, kui Eestis on parim aeg tegutsemiseks, siis lihtsalt puhatakse.

Inimese organism annab märku, et midagi on valesti, kui inimesed jäävad talvel haigeks. Ometi lämmatatakse seda tunnet valuvaigistitega nagu aspiriin, paratsetamool ja ibuprofeen ning pressitakse edasi, isegi haigena. Pole siis ime, et tervis ja südamed üles ütlevad. Põhjaeurooplased on kõige haigemad, lõunaeurooplased kõige tervemad - pole raske arvata, millest see tuleb. Talvel tuleks Põhja-Euroopas puhata ja suvel rabeleda, nagu see looduses toimub, mitte vastupidi.

Kui Lõuna-Euroopas oleks nii külmad talved nagu Eestis, siis seal keegi tööd ei teeks sel ajal. Kõige külmemal ajal, mil temperatuur langeb 5-10 soojakraadini, on Lõuna-Euroopas talvine jõulupuhkus. Sel ajal keegi tööd ei tee. Jaanuaris-veebruaris on sooja juba 15 kraadi ja inimesed teevad tööd. Kartul ja vili saavad maikuus valmis, need koristatakse ära ja ongi kõik. Juunist augustini, mil sooja on üle 30 kraadi võetakse lõdvalt ja puhatakse. Siis septembris-oktoobris valmivad viinamarjad ja oliivid, ning hakatakse neid koristama.

Eestis peaks olema koolis talvel 3 kuud lastel puhkust ja suvel nädal aega kõige kuumemal ajal.

Allikas: https://innojairja.blogspot.com/2019/10/loodus-pohjamaades-talvel-puhkab-seda.html

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP