RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 12. november 2019

MATTI ILVES: Lõhe Le Peni ja Macroni vahel 2022. aasta presidendivalimiste võistluse osas väheneb

Prantsuse Marine Le Pen on 2022. aasta presidendivalimiste esimeses ja teises voorus jätkuvalt tasavägine võitlus tema ja president Emmanuel Macroni vahel, näitas uus küsitlus.

Ifopi poolt ajakirja Le Journal du Dimanche korraldatud küsitlusest selgus, et Marine Le Pen ja Emmanuel Macron saavad kumbki 27,2–28 protsenti 2022. aasta presidendivalimiste esimese vooru häältest.
Need arvud näitavad Le Penile toetuse märkimisväärset kasvu võrreldes 2017. aasta valimiste esimese vooruga, kus ta kogus 21,3 protsenti häältest, võrreldes 24 protsendiga, mille Macron hõivas.

Juhul, kui Valerie Pécresse peaks kandideerima paremtsentristlike vabariiklaste poolt, haaras Macron 28 protsenti häältest, võrreldes 27 protsendiga, mille ta koguks, kui paremtsentristlikud kandidaadid Xavier Bertrand või Francois Baroin kandideeriksid. Marine Le Pen seevastu püsis 28 protsendi juures sõltumata vabariiklaste üles seatud kandidaadist.
Demokraatliku sotsialistliku partei La France insoumise Jean-Luc Mélenschon tuli kolmandale kohalel 11 protsendiga,  kuid edestades Xavier Bertrandit (10%) või Valérie Pécresse (7%).

Marine Le Pen vähendas ka lõhet enda ja Macroni tulevases teise ringi matšis 2022. aastal.

Küsitlusest selgus, et kui Le Peni ja Macroni vahel peaks toimuma teine voor, võtab Macron 55 protsenti häältest (maist 2), Le Pen kogub 45 protsenti häältest (+2 maist). Seda võrreldes 2017. aasta teise vooruga, kus Macron võitis Le Peni 33,9 protsendi vastu 66,1 protsenti.
Ifopi küsitlus viidi läbi 28. – 30. Oktoobrini, esindatud valimis oli 1503 registreeritud valijat. Küsitluse veamäär jäi vahemikku 1,4–3,1 punkti.

Marine Le Pen´ile tuleks soovida jõudu, et võita globalistide kandidaati Macroni! Ainult nii tulevad värskendavad muudatused.

Kasutatud allikas: https://voiceofeurope.com/

1 kommentaari:

Anonüümne 13. november 2019, kell 01:38  

Selle blogi pluss on, et erinevatest portaalidest, Facebookist ja teistest blogidest on huvitavamaid asju siia kokku kogutud. Miinuseks on pikkade artiklite kopeerimine Uutest Uudistest ja Objektiivist, kuna neid portaale jälgib Rahvuslase blogi lugeja nagunii.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP