RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 6. november 2019

Riigikogu esimees Henn Põlluaas leiab, et 9. mai on Euroopa osalise okupeerimise tähis, mis ei peaks Eesti presidenti Moskvasse meelitama

President Kaljulaidi visiiti Moskvasse 9. mail ei toeta enamik parlamendierakondi, eriti kategooliselt on selle vastu mõistagi EKRE.
Riigikogu spiiker ja EKRE aseesimees Henn Põlluaas ütles ERR-ile: “See ei ole mitte teise maailmasõja lõppemise, vaid tegelikult poole Euroopa okupeerimise tähtpäev ning veriste ja julmade repressioonide, deporteerimiste ja arreteerimiste alguse aeg. Nii et kui Eesti president vähegi riigi väärikusest ja enda rahvast lugu peab ja teab ka midagigi ajaloost, siis ei tohiks ta sellisel üritusel osaleda.”

Henn Põlluaas pidas väga halvaks algatuseks ka Vladimir Putini kutsumist soome-ugri rahvaste kongressile Tartus, sest just Putini ajal on väikerahvaste hävitamine ja venestamine saanud erilise hoo. “Kui ta tuleks siia, siis oleks see temale vaid propagandakäik näitamaks, et tegemist ei ole rahvusvahelisest õigusest ja kokkulepetest mitte lugupidava paariaga, vaid hoopis auväärse riigi juhiga, keda Euroopa riigid kutsuvad külla ja kellega tahetakse suhelda. Sellega me anname täiesti vale signaali,” lisas Põlluaas.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/riigikogu-esimees-henn-polluaas-leiab-et-9-mai-on-euroopa-osalise-okupeerimise-tahis-mis-ei-peaks-eesti-presidenti-moskvasse-meelitama/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP