RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 31. detsember 2019

Enne jõule ilmus "Rahvusliku Teataja" detsembrinumber

„Rahvuslik Teataja” on paberkandjal igakuiselt ilmuv parteipoliitiliselt sõltumatu ühiskondlik-poliitiline alternatiivmeedia väljaanne. Alates 2015.a algusest ilmub kaheteistkümnel  A3 leheküljel. Ühes lehenumbris on keskmiselt 25–30 erinevat artiklit nii päevakajalistel kui ka majanduslikel teemadel. Kodulehel: rahvuslikteataja.ee on esitatud viimaste lehenumbrite esimesed leheküljed, kust võib leida iga numbri lühikese sisukokkuvõtte. Enama huvi korral saab „Rahvuslikku Teatajat” tellida toimetuselt: stuvsta@hot.ee, kui see ei õnnestu siis helistada:  51 903 374 või kirjutada HATTO/78201 VELISE. Sama soovi ja ka teiste küsimustega võib ühendust võtta meie levijuhtidega:

Tallinnas: Johanna Ranne, telefon: 59 037 103, meil: armane@gmail.com;                                           
Pärnus: Isabell Maripuu, telefon: 50 84 137, meil: isabell@mmeedia.ee                                                   
Tartus: Meelis Kaldalu, meil: meelis@tartu1000.ee


TELLIJATE NIMEKIRJA EI OLE ARVUTIS. SEE ON TEADA VAID TOIMETUSELE. LEHT SAADETAKSE TELLIJATELE ÜMBRIKUS.

Artikli näide detsembrikuu "Rahvuslikust Teatajast"

Putini verine nimistu Heidi Blake´i raamatus
„From Russia with Blood“ ehk Kremli timuka salasõda Läänega


VA REINUVADER KANAKARJAS 
„Sellal, kui Lääs soojalt teda tervitas, elustas Putin sovetliku plaani täppismõrvade külviks välismaal. Iga laip oli signaal: kes jääb ette Putininile [=Tema tsaaririigi reedab], see ühtki paopaika Maa peal endale ei leia.“ /-/ 
„Mürgid „riigivaenlaste“ hävitamiseks olid KGB arsenalis alati (aastast 1927), ent Putini ajal valmis FSB uus ja märksa rafineeritum prog-ramm. Siit ilmuvad jäljetud tapjad: närve paralüüsivad ained, surmabakterid ja radioaktiivsed mürgid. Taolist mürki õhku pihustades saab esile kutsuda kiireloomulise vähkkasvaja, südamerabanduse, siseelundite kahjustuse, nii et äkksurm niidab likvideerijate sihtmärgi näivalt haiguslikul või loomulikul moel.“ /-/ „Putin mõistis, et ta võib Londonis karistamatult tappa Ühendkuningriigi alama. Isegi pärast [Aleksandr] Litvinenko surma varjasid Briti võimud edasi tõendeid sellest, et Venemaa käsul Suurbritannias inimesi mõrvatakse. Tuli oodata Venemaa keemiarünnet [Salisburyle], et [Briti] valitsus tunnistaks ohu olemasolu, mida ta nii kaua oli eiranud.“


PÄRIS USUTAVAD JUHTUMID 
Varem tulemuslikult FIFA-korruptsiooni uurinud ja sellest raamatu kirjutanud Heidi Blake on Sunday Timesi ja BuzzFeedi hinnatud ajakirjanik. Oma uues, sel sügisel (2019) ilmunud raamatus1 märgib ta, et eritalitusil on muuseas varuks tehnoloogiaid, millega võib inimeselt niihästi aru võtta kui teda oma eluga ise arveid klaarima sundida. Miska eestlasele meenub pankur Aivar Rehe (1963-2019) värske juhtum. (Möödaminnes, aga vaid seoses kevadel 2007 toimunud küberründega mainib autor ka Eestit) 
Tohutu seniavaldamata dokumentatsiooniga, kotitäite politseitõendite varal ja sajakonna asjaosalise usutlusega põhistet uurimus haarab tänaseks nii olulist ja ähvardavat teemat, et see võiks ja mõjubki nagu geopoliitiline dokutriller.
Peale Kremliga kriminaalselt seotud kindlate juhtude toob uurimus välja ka paarkümmend tänaseni salapärast surma, mille juures Putini puudutus jääb küll küsitavaks, ehkki on suure tõenäosuse poolest usutav. Niisuguse juhtumi näiteks võiks olla 10. novembril 2012 kodukandis Surreys sörkjooksul kokkuvarisenud multimiljonär Aleksandr Perepelitšnõi (1968-2012)  lugu.

VENEMAA RAHAPESU & ORGANISEERITUD ROIMARLUS
Neisse mõlemasse segatud Perepelitšnõi oli pärast Ühendkuningriiki emigreerumist aastal 2009. a tulnud otsusele oma endised sõbrad paljastada ning asus varustama fondi Hermitage Capital juhti William Browderit ja samuti Lääne luuretalitusi lisateabega VF-i riigiteenistujate rikastumise ja rahapesuskeemidest, mille sarnaseid varem oli avalikustanud  ja selle eest Moskva vanglas mõrvatud Sergei Magnitski. 
Perepelitšnõi sai ähvardusi ja tema vastu leev atentaatki oli tal teada.  
BuzzFeedi uurivate reporterite meeskond, kuhu ka raamatu autor Heidi Blake kuulus, leidis üles Kiievist pärit 22-aastase kaunitari Elmira Medynskaja, kellega Perepelitšnõi oli veetnud Pariisis kaks surmaeelset päeva. Ta vestis tunnistajana paljugi huvitavat sellest, millise kohutava pinge all viibis ta kaaslane, pidevalt kellegagi telefonitsi suhtlev kavaler, kes aina pani kinni laudu eri restoranides ja tube kahes hotellis korraga — ilmselt jälitajajate lollitamiseks — ning kui nad saabusid lõpuks õhtusöögile, keeldus ta kaaslane istumast seljaga restorani teiste külastajate poole ning saatis maitsmata toite korduvalt kööki tagasi. 
 On põhjust arvata, et  Perepelitšnõi sellegi poolest ära mürgitati: toksikoloogist ekspert avastas ta seedekulglas haruldase taimse mürgi — Gelsemium elegans — jälgi.
Vahetult enne surma tuli Perepelitšnõile müstiline 500 miljoni dollarine ülekanne ja läbi Skype’i regulaarseid ähvardusi. Politsei aga ei vaevunud raha päritolu uurimagi ning kirjavahetuse tõmmised kustutas keegi kõikjalt — isegi terrorismivastase üksuse arvuteist haihtusid need ära, nii et taastada neid enam ei saa. 
Enamik sellegi raamatu lugejale müstika loori varju jäävaid surmi on laastanud maruliselt Putinit troonile aidanud rikkur Berezovski meeskonda ja lähiringi, justkui torm metsa. Ka Boris Berezovski (1946-2013) enda mõrv Ühendkuningriigis jääb kahtlaste kilda. 

EHTNE TIMUKATÖÖ 
Heidi Blake’i kaks aastat väldanud üleilmse ulatusega uurimuse kõige olulisem tulemus on loetelu Putini tuvastet ohvreist ja kindlalt tolle mõrvanimistusse kuuluvate juhtumite kirjeldused. Siin mainigem kolme: Gareth W Williams (1978-2010) — piltide järgi ehe luurajatüüp. USA ja Suurbritannia finantsluure töötaja — seksuaalmõrva-lavastus; Igor M Ponomarjov (1965-2006) VF-i alaline esindaja Rahvusvahelises Mereorganisatsioonis (IMO) aastast 2002 ning mereohutuskomisjoni esimees aastast 2006 — mürgitatud talliumiga; Aleksandr V Litvinenko (1962-2006) — mürgitatud polooniumi istoobiga (210Po) Mis puutub viimasse, siis Putini kui riigijuhi suhet oma kunagise kolleegi, endise julgeoleku-teenistuse alampolkovnikuga kirjeldab Heidi Blake järgmise metafooriga: „Putini jaoks oli Litvinenko kujundlikult kahe hõbekuuliga laetud revolver. Esimeseks kuuliks selle trumlis oli Putini paljastet seos narkokaubanduse ja mõrvariga Tambovi-rühmituses ning teiseks — tõendikogum, et president oli korraldanud elumajade plahvatused…”  
Märkuseks: 1999. aasta suve lõpul Venemaal õhitud viie elumaja kokkuvarisemise läbi tapeti umbes 300 inimest (inglisekeelne Vikipeedia) või Vikipeedia eestikeelse variandi andmeid 293 tapetust ja 651 haavatust!  
Briti salaluure andmeil oli Putinil tolles surmamõistetute nimekirjas veel 6 inimest peale Litvinenko.


KREMLI SALASÕJA A & O 
Heidi Blake’i osava faabulaga teos peaks olema loetav ja üles leidma laiema, enamgi veel aga kitsama otsustajate ringi lugeja. Kirjastuse reklaam lubab Putini verist nimestikku esitlevas raamatus üldsusele paljastada, miks Lääne valitsused toda surmakülvi pole peatada suutnud. Miks siis?  
Üks seletusi on kahjuks meeletu arutuseni Lääne tsivilisatsiooni, majandus- ja võimuladvikuid korrumpeeriv rahavoog. Korruptsiooni-eksport kahtlemata käib Mosk-va moodsa külma sõja arsenali A-nomeklatuuri. Ent ülejäänu — gaasivoogudest South- ja Nordstreami kaudu kuni verevalamiseni: olgu hulgi — Ukraina/Süüria või joakaupa briti pinnal — see kõik nõuab täiendavat klassifitseerimist. Heidi Blake on viimase osas teinud tublit ja tänuväärt tööd.  
1) „From Russia with Blood:  The Kremlin’s Ruthless Assassination Program and Vladimir Putin’s Secret War on the West“, LA—NYC, 2019, 336lk.

                  HOLGER KALJULAID
autor on sõltumatu internetikülje Isekiri peatoimetaja
Saadan lehe esimesest leheküljest pildi ja kaks pilti art-i juurde nende allkirjad on järgmised:

Heidi Blake (pildil keskel) jt Buzzfeedi uurivad ajakirjanikud (vasakult Richard Holmes, Jane Bradley… Tom Warren, Alex Campbell) suutsid kevadel 2107 tuvastada 14 Suurbritannias sooritet kahtlast mõrva võimalike Kremli sihtmärkidena. Nende töö on raamatu üheks alustalaks, mille eest autor neid sügava kummardusega tänab
Gareth Williams

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP