RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 22. detsember 2019

Soome mürkroheline ja padupunane valitsus kasvatab oma kukrut ja riigi bürokraatiaaparaati

Soome peaminister Sanna Marini valitsus laiutab võimul olles riigi rahadega.
 Sotsiaaldemokraat Sanna Marini valitsuse ministritel on 13 riigisekretäri ja 69 eriassistenti. See arv on veelgi suurem kui oli varasemas Antti Rinne valitsuses, vahendab Ilta-Sanomat.
Avalikkuse tähelepanu pälvis juba Antti Rinne (sd) valitsuse abiliste arv, keda oli 80. Näiteks Juha Sipilä keserakondlikus valitsuses oli vaid 42 eriassistenti ja 4 riigisekretäri.

Ilta-Sanomat teatas augustis, et riigisekretäride palgad Rinne valitsuses varieerusid veidi alla 10 000 eurost kuni peaaegu 13 000 euroni. Enim tasustatud töötaja oli Rinne riigisekretär Rimo Luoma. Erinõustajatele maksti 4500 eurost maksimaalselt 7900 euroni. Võrreldes Sipilä ametiajaga on ka assistentide tasud suurenenud.

Ministrite, nende erinõunike ja riigisekretäride palkadeks on 2020. aastaks ette nähtud 11,5 miljonit eurot. See on umbes 5 miljonit eurot rohkem kui sel aastal.
Valitsuse sõnul on kasv tingitud ministrite, riigisekretäride ja eriassistentide arvu suurendamisest, töötasukriteeriumide kohandamisest ja eelmise valitsuse ministrite töötasudelt kokkuhoiu kaotamisest.

Soome sotsiaaldemokraadid peaks mõtlema töörahvale ja rohelised tarbimise vähendamisele – ometigi on mõlemad võimu juurde pääsenuna varmad endale hüvesid määrama.
Kui aga nii palju abilisi on vaja asjaajamiste juures, siis on tõesti pidevalt asjalikku nõu vajavatel poemüüjatel targem kõrvale tõmbuda ja anda ministrikohad spetsialistidele üle.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/maailm/soome-murkroheline-ja-padupunane-valitsus-kasvatab-oma-kukrut-ja-riigi-burokraatiaaparaati/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP