RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 17. detsember 2019

SOOMLASED: Helmel on kahjuks õigus.

Soomes on tekitanud elavat vastukaja siseminister Mart Helme väljaütlemised Soome uue peaministri ja valitsuse aadressil.

Soomlased kirjutavad uudise juures kommentaarides, et Helmel on kahjuks õigus. Märgitakse, et nii õudselt kui see ka ei kõla, on Helmel paljuski õigus ja et eestlastelt võib kuulda vahel ka asjalikku juttu. Soome peaministrit kaitsta üritanud Jüri Ratase kohta öeldakse, et Ratas ei tea Soome peaministrist Sanna Marinist mitte midagi. Või siis meeldibki Ratasele see, et kuidas Soomet praegu vetsupotist alla kistakse. Tuuakse välja näiteks asjaolu, et Marin suhtub väga soojalt Vene presidenti Vladimir Putinisse.

Märgitakse, et Helmel on õigus ja et loodetavasti Soome praegune valitsus võetakse ametist maha. Üks kommentaator märgib, et see pole uudis, et muu maailm naerab praegu Soome üle ja selles pole rahvas süüdi.

Kommentaatorid toovad välja ka selle, et Soome endine peaminister Antti Rinne kritiseeris korduvalt Poolat ja Ungarit, miks ei võiks Eesti minister kritiseerida Soomet. Märgitakse seda, et Soome peaminister Sanna Martin on äärmusvasakpooolne poliitik ja see on Soomele kahjulik. Märgitakse, et praegu on Soomes võimul punased ja kodanlased on opositsioonis.

Kommentaatorid märgivad, et Helme ütles välja selle, mida Soomes ei julge keegi välja öelda. Samas mõned kommentaatorid märgivad, et eestlased peaks Soome koha pealt keele hammaste taga hoidma, kuna Soome on nii palju Eestile andnud. Märgitakse, et isegi kui Soome puhul miski ei meeldi, pole ilus seda valju häälega välja öelda.

Allikas: Monika Helme, Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP