RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 11. jaanuar 2020

Poola välisminister Euroopa Komisjonile: meie väärtused on isamaa-armastus ja usk Jumalasse

Poola välisminister Witold Waszczykowski. Foto: Kacper Pempel, Reuters/Scanpix
 Poola välisminister Witold Waszczykowski annab Euroopa Komisjonile teada, et Poola uus valitsus peab lugu traditsioonidest, isamaa-armastusest, usust Jumalasse ja normaalsest pereelust ehk teisisõnu väärtustest, mis lähevad korda poola rahva enamusele ja mida pole suutnud kõigutada 25 aastat vasakliberaalset ajupesu.

Möödunud sügisel tuli Poolas võimule konservatiivne erakond Õigus ja Õiglus (PiS), kelle moodustatud valitsus on võtnud kursi riiklike institutsioonide taastamisele rahvuskesksetena. See on ehmatanud väga Euroopa Komisjoni, kes kavandab vastusamme niisuguse arengu takistamiseks, vahendab portaal Kath.net.

Välisminister Witold Waszczykowski lükkab tagasi Brüsseli kriitika, nagu oleks Poolas esile tõusnud ebademokraatlikud tendentsid: “Me soovime ainult oma riiki mõningatest haigustest tervendada.” Tema sõnul järgis Poola eelmine valitsus “vasakpoliitilist kontseptsiooni”, mis tähendab, “nagu peaks maailm liikuma marksistliku eeskuju järgi ainult ühes suunas – uude kultuuride ja rasside segunemisse, jalgratturite ja taimetoitlaste maailma, kus panustatakse veel ainult uutele energiatele ja võideldakse religiooni iga vormi vastu. Sel pole traditsiooniliste Poola väärtustega enam midagi tegemist.”

Poola uus võimupartei peab aga oluliseks “seda, mis läheb korda poolakate enamusele: traditsioonid, ajalooteadvus, isamaa-armastus, usk Jumalasse, normaalne perekonnaelu mehe ja naise vahel. Me soovime neil päevil ka veel “rõõmsaid jõulupühi”, mitte “ilusat pühadeaega”, sest me pühitseme endiselt Jeesuse sündi,” ütles minister.

Euroopa Komisjoni reaktsiooni kohta ütles ta: see võib olla “šokk meie progressiusulistele vastastele, et 25 aastat vasakpoolset ja liberaalset indoktrinatsiooni neid traditsioonilisi väärtusi kõrvaldada ei suutnud ja et me nendega isegi võitsime valimised.”

Meie Kirik/Kath.net

Allikas: https://objektiiv.ee/poola-valisminister-euroopa-komisjonile-meie-vaartused-on-isamaa-armastus-ja-usk-jumalasse/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP