RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 10. jaanuar 2020

Rahandusminister Martin Helme: pankade ülereageerimine takistab äritegevust

Martin Helme

Rahandusminister Martin Helme (EKRE) kutsus pangajuhid rahandusministeeriumisse kohtumisele. Helme sõnul kurdavad ettevõtted, et pangad on rahapesu vastaseid reegleid karmistades hakanud takistama äritegemist. Rahandusminister Martin Helme sõnul on pankade rahapesu vastane võitlus ülivajalik, kuid viimasel on see hakanud takistama ettevõtlust Eestis.
“On täiesti selgelt näha, et on ka ülereageerimist pankade poolt, et pikaaegseid kliente ei soovita enam enda juurde. Teatud ülekandeid, eriti me räägime nendest ülekannetest, mis käivad üle piiri, ei soovita teha ja see on hakanud tänasel päeval ikkagi reaalselt Eesti ettevõtluskeskkonnale mureks muutuma,” ütles Helme.

“Pankade poolt me ootame seda, et nende riski äratundmise, riski hindamise mehhanismid muutuksid targemaks. Pangad ei peaks ikkagi sellise hoiakuga lähenema et igaks juhuks viskame kliente üle parda või igaks juhuks paneme arveid kinni,” lisas Helme.
Pangaliidu juhi Erki Kilu sõnul on regulatsioonid paari aastaga karmistunud ning praegu eeldatakse pankadelt klientide, nende partnerite, lõplike kasusaajate ja sanktsioneeritud isikikute tundmist läbi ja lõhki. Kehtib nulltolerants ja karmistunud on karistused eksimuste suhtes. Pankade konservatiivuse tõttu pole mõned kliendid taustakontrolli läbinud, vahendas ERR.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/rahandusminister-martin-helme-pankade-ulereageerimine-takistab-aritegevust/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP