RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 23. jaanuar 2020

Soome peaminister naiste valitsuse eeliste kohta: saab minna koos sauna

Soome peaminister Sanna Marin andis enne Davosi majandusfoorumit intervjuu väljaandele Time ja ütles naiste valitsuse eeliste kohta, et saab koos sauna minna.
Teatavasti tehakse Soomes kõik olulisemad otsused saunalaval ning nüüd on seda lihtsam teha, kui viis tähtsat valitsuse liiget on naised.
 Artiklis on toodud välja Marini üleskasvamine vikerkaareperes ning tema töölisperekonna taust. Marin ei unistanud väiksena peaministri ametist ja poliitika vastu hakkas huvi tundma alles ülikoolis.

Marin rääkis, et läks poliitikasse, kuna nägi, et vanem põlvkond ei tee piisavalt ära tuleviku heaks. Ta tundis, et peab tegutsema ja ei saa seda jätta niisama saatuse hooleks.
Marin peab end idealistiks, kes on samas „küllalt pragmaatiline”. Ta peab oma töös tähtsaks koosmeele leidmist, mitte niivõrd oma kire rahuldamist. Peaminister peab end tavaliseks soomlaseks, kes naaseb igal nädalavahetusel pere juurde Tamperesse ja käib tavalises toidupoes. Ta peab tähtsaks, et saab elada nagu tavaline inimene. Selline tavalisus on võimalik ainult tänu sellele, et ta elab Soomes.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP