RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 10. veebruar 2020

Hoiatus: üliohtlikuks peetav Nigeeria maffia laiendab haaret kogu Euroopas

Kohus nigeerlasest prostitutsioonivahendaja üle Prantsusmaal Lyonis.

Üks kiiremini kasvavaid kuritegelikke võrgustikke Euroopas on praegu Nigeeria maffia, kes levitab oma kuritegelikku tegevust kogu mandril ja koosneb konkureerivatest rühmitustest.
Hiljuti korraldasid Itaalia, Prantsusmaa, Saksamaa, Madalmaade ja Malta ametivõimud rahvusvahelise operatsiooni käigus haarangu kahele suuremale Nigeeria maffiagrupile. Politsei süüdistas jõukusid inim- ja narkokaubanduses, röövimistes, väljapressimistes, seksuaalses vägivallas ja prostitutsiooni vahendamises.

Washington Post kirjutas 2019. aasta juuni aruande kohaselt Nigeeria maffia kohta Itaalias:
“Nad valdavad territooriumi Torinost riigi põhjaosas kuni Palermoni lõunas. Nad toovad riiki narkootikume ja smugeldavad naisi, rakendades neid prostituutidena Itaalia tänavatel. Nad värbavad uusi migrante Itaalia valitsuse loodud varjupaigakeskustest.”
Nigeeria maffia smugeldab raporti kohaselt kümneid tuhandeid naisi. Itaalia luure on nimetanud rühmituse kõigist Itaalias tegutsevatest välisriikide kuritegevuse üksustest kõige struktureeritumaks ja dünaamilisemaks, vahendab Washington Post.

Ekspertide sõnul saabus Sitsiiliasse aastatel 2016–2018 koguni 20 000 Nigeeria naist, kellest mõned olid alaealised, nendega kaubitseti koostöös Itaalia nigeerlastega ja siis toimetati tagasi koju. Pole ime, et Nigeeria rühmitus on Itaalias nii suureks paisunud: see riik on olnud üks Euroopasse siseneva migratsiooni värav.
Nigeeria kuritegevuse võrgustikke eristab teistest nende eriline jõhkrus – Itaalia politsei on kirjeldanud, et nad kasutavad Itaalia territooriumil “linna sissisõja meetodeid” ja voodoo rituaale.
ÜRO rahvusvahelise rändeorganisatsiooni (IOM) 2017. aasta juuli aruande kohaselt annavad seksuaalkaubanduse ohvrid oma kaubitsejatele “vande” voodoo või algatusrituaaliga (ohver on kohustatud austama oma lepingut), samuti sisendatakse ohvritesse hirm, et inimkaubitsejad maksavad kätte päritoluriiki jäänud ohvri perekonnaliikmetele.

IOM 2017. aasta aruande kohaselt: “Viimase kolme aasta jooksul on meritsi Itaaliasse saabunud seksuaalkaubanduse potentsiaalsete ohvrite arv peaaegu 600 protsenti kasvanud. See tõusutrend on jätkunud 2017. aasta esimese kuue kuu jooksul, enamik ohvreid saabus Nigeeriast.”
IOM hindas oma aruandes, et 80 protsenti Nigeeriast saabuvatest tüdrukutest, sageli alaealistest – kelle arv kasvas dramaatiliselt 2014. aasta 1454-lt 2016. aastal 11 009-le – olid seksuaalse ekspluateerimise eesmärgil teostatava kaubitsemise potentsiaalsed ohvrid.
Itaalias Maceratas juhtus mõne aasta eest palju laineid löönud kuritegu, kus nigeerlane vägistas, tappis ja tükeldas 18-aastase itaallanna.

Nigeeria maffia pole piirdunud ainult Itaaliaga. See on levinud Euroopas ka Saksamaale ja Rootsi. Londonis tunnistati kolm Black Axe liiget süüdi peaaegu miljoni naela pesemises, mis oli varastatud telefoni- ja e-postipettuste kaudu.
Nigeeria maffia, eriti rühmitus Black Axe, on levinud ka Kanadas, kus Globe and Maili 2015. aasta aruandes kirjeldati seda Nigeerias pärit “surmakultusena”, seda on seostatud aastakümnete pikkuste mõrvade ja vägistamistega, kusjuures selle liikmed annavad verevande.
USA-s seostas FBI hiljuti hulga rahapettusi Black Axega. Uudisteraporti kohaselt on Ameerika Ühendriikides ja kogu maailmas tegutsev grupp vastutav miljonite dollarite kaotuse eest mitmesugustes keerulistes petusekeemides.

Rootsis on politsei kirjeldanud Black Axe kui üht maailma tõhusaimat kuritegevussündikaati. Rootsi meedia vahendas hiljuti lugu, mis näitab, kuidas Black Axe tegutseb: 16-aastasele Nigeeria tüdrukule lubati tööd Rootsis juuksurina. Kohale jõudes sundis Black Axe teda pärast voodorituaali prostituudinatööle asuma. “Meil on nüüd sinu veri,” ütlesid Black Axe liikmed talle. “Kui sa põgened, siis leiame sind alati.”
2018. aastal esitati Malmös kolmele nigeerlasele süüdistus Nigeeria naiste Rootsi meelitamises töökohalubadusega ja seejärel prostitutsioonile sundimises pärast seda, kui nad olid teinud voodoo rituaali, mis hõlmas toore kanasüdame söömist. Rootsi prokuröri sõnul on voodorituaal viis nõiakunsti uskuvate inimkaubanduse ohvrite kontrollimiseks ja ärakasutamiseks.
Sarnased rituaalid toimusid Suurbritannias 2018. aastal, kui kaubitseja üritas Nigeeria naisi Saksamaale ja Hispaaniasse vedada, samuti 2018. aastal, kui arreteeriti 12 nigeerlasest koosnev kaubitsejate ring naiste prostitutsioonile sundimiseks.

Saksamaal lõpeb Deutsche Welle hiljutise raporti kohaselt üha suurem osa Nigeeria naisi prostituutidena Saksamaa ühes suurimas punaste laternate linnaosas Duisburgis ning Barbara Wellneri teatel on „Solidaarsus naistega” hädas just nigeerlastest vahendajatega.
Saksamaal prostitutsioonile toodud Nigeeria naiste arv on siiski suhteliselt väike, aga viimastel aastatel kasvanud, selgub Info-Migranditele 2019. aasta märtsi aruandest. 2013. aastal oli vaid 2,8% teadaolevatest ohvritest Nigeeriast. See tõusis 2016. aastal kuni 5% ja 2017. aastal kuni 8%. Aruande kohaselt, mis pärineb naiste õiguste organisatsiooni Terre des Femmes esindajatelt, kasutavad inimkaubitsejad varjupaigasüsteemi. Inimkaubitsejad korraldavad ohvritele varjupaigataotluse ja seejärel staatuse saamise, et nad saaksid Saksamaal viibida, kuid neid kasutatakse endiselt prostitutsioonis.

Nigeeria maffiagrupid moodustavad vaid ühe osa, ehkki väga murettekitava, Euroopasse imporditud jõukude kuritegevuse üldpildist. Nagu Gatestone’i instituut varem teatas, kujutab migrantide jõugutegevus juba praegu ohtu Euroopa kodanikele.
2018. aasta novembris kirjutas Taani Konservatiivse Partei parlamendiliige ja moslemireformi liikumise kaasasutaja Naser Khader Taani ajalehes Jyllands-Posten: “Lisaks tavalisele kalduvusele kuritegevusele on migandijõukude kultuur religiooni, klannikuuluvuse, au, häbi ja vendluse kokteil … Mida raskem ja jõhkram [te olete], seda tugevam te olete ja siis loote teadlikkust iseendast ja meelitate rohkem inimesi enda ümber.”

Rootsis on migrantide jõukude kuritegevus muutunud peaaegu ületamatuks probleemiks: mõned sealsed kommentaatorid on olukorda kirjeldanud kui sõda. Taani võitleb üha enam sisserändajate jõukude kuritegevuse vastu. Saksamaal, kus migratsiooni taustaga jõuke tuntakse kui kuritegelikke perekondlikke klanne, ennustavad võimud võitlust selle probleemiga veel aastakümneteks.
Poliitilistes aruteludes ei pöörata migratsiooni kahjulikule mõjule ja eriti jõugukuritegevusele peaaegu üldse tähelepanu. Aga peaks seda tegema.
Kogu see lugu on hoiatav ka Eestile: kui 2018. aastal elas Eestis 435 Nigeeria kodanikku, siis 2019. aasta 1. jaanuaril juba 600 ja käesoleva aastal algul 713 nigeerlast, seega on kasv viimase aastaga olnud 18,8%. Kui arvestada vahejuhtumeid Mustamäel, siis võib eeldada, et Nigeeria maffia on juba otsapidi ka Eestis.
Allikas: Gatestone Institute

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/maailm/hoiatus-uliohtlikuks-peetav-nigeeria-maffia-laiendab-haaret-kogu-euroopas/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP