RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 7. veebruar 2020

Krister Paris: Peab Eesti rahvuse edendamist kahjulikuks

Tsiteeritud Eesti Päevalehest:

“Ka edaspidi on esmatähtis mitte tõmmata klappe kinni avatusel ja asjaajamise puhtusel. Ent ühe rahvuse eelistamine pole tänapäeva maailmas tegelikult ei midagi muud kui varjatud protektsionism. Keelenõuded vähendavad konkurentsi, aga samal ajal ka meie atraktiivsust maailma helgeimate ajude jaoks. Tagajärg on suhteline kängumine.”
“Eesti probleem on liiga hõre asustus, mis sunnib kulutama ebanormaalselt palju ressursse tühjade piirkondade elushoidmisele. Kuid miks peaks neid täitma just ühe „väljavalitud” rahvuse esindajad? Aktiivsünnitamise asemel tuleks otsida parimaid väljastpoolt.
Tõesti võib kujutleda ohtu, kus rahvusliku koostise muutus paneks nina jälle „ida” poole pöörama. Ent teisalt: eks suuda kiiret kotta tõmbumist demonstreerida praegunegi, eestlust edendav koalitsioon. Rahvus pole enam oluline, avatud mõtteviis on see, mis edu toob.”
https://epl.delfi.ee/lp/konservatiiv-i-vs-i-i-i-liberaal-kas-eestlaste-tugev-iive-on-majanduskasvust-olulisem?id=88724717

Allikas: https://preambul.ee/wwp/preambulivastased/krister-paris-peab-eesti-rahvuse-edendamist-kahjulikuks-epl-24-01-2020/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP