RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 23. veebruar 2020

Rootsist on saanud peaaegu sõjapiirkond, välja palju võimsaid lõhkeaine plahvatusi

Rootsis on tänavuse aasta jooksul toimunud juba 102 võimsat lõhkeaine plahvatust. Kolmandik neist Rootsi lõunaosas Malmös.
Rootsis toime pandud plahvatused on oma mastaabilt täiesti erakordsed nii Euroopas kui terves maailmas, räägib Rootsi krimnoloog Amir Rostami väljaandes Dagens Nyheter.
Käesoleval aastal on Rootsis olnud 102 tugevat plahvatust, eelmisel aastal oli neid sama ajaga 39. Plahvatustest kolmandik on olnud Malmös, Stockholmis on neid olnud 19 ja Göteborgis 13.

Sellist hulka plahvatusi pole maailmas olnud üheski teises jõukas riigis, kus ei toimu sõda või pole tegemist terrorismiga. Sarnased olukorrad on sõjapiirkondades või neis riikides, kus tegutsevalt aktiivselt terroristid.
Rootsit on teiste arenenud riikidega väga raske võrrelda, kuna teistes riikides on selliseid asju väga vähe. Uurijad pole seni suutnud Rootsi nii suurt plahvatuste hulka seletada. Arvatavalt on tegemist juba 15 aastat väldanud kuritegelike grupeeringute omavaheliste arveteõiendamistega, kus meetodid on kogu aeg karmistunud. Algul tulistati inimesi jalgadesse, siis hakati mujale tulistama, hukati ja häbistati inimesi. Nüüd on välja jõutud plahvatusteni.

Kuritegelike grupeeringute liikmed on Rootsi sisse rännanud ja neil on sidemeid mitmel pool Rootsis. Konfliktide põhjuseks võib olla narkokaubanduse mõjupiirkondade jagamine või omavahelised suhted. Plahvatused on põhjustanud valdavalt materiaalset kahju. Septembris sai aga Lundis toimunud plahvatuses vigastada üks möödakäija.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP