RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 24. märts 2020

Punaprofessorite pandeemiamure: konservatiivid saavad teada, mida ülikoolides tegelikult õpetatakse

Browni Ülikooli õppejõu Tricia Rose loeng: kuidas toimib strukturaalne rassism. Foto: YouTube'i ekraanitõmmis
Pärgviiruse palangu ajal toimub Ameerika Ühendriikide ülikoolide õppetöö üle ilmavõrgu. Professorid ja õppejõud on mures, et kui nad on sunnitud oma loengud ilmavõrku riputama, siis saavad konservatiivid teada, mida ülikoolides tegelikult õpetatakse, vahendab Karol Kallas. 

Fanaatilised progressiivid on anastanud väga suure osa lääne ülikoolidest, millest on saanud poliitilise aktivismi ajupesuvabrikud. Pärgviiruse palangu tõttu toimub Ameerika Ühendriikide ülikoolide õppetöö üle ilmavõrgu. E-õpe valmistab tõsist muret progressoritest õppejõududele, kuna videojagamisplatvormidesse üles laetud videoloengute sisu võib jõuda parema maailmavaatega inimesteni ja need saavad teada, milline on ülikoolides õpetatavate ainete sisu, vahendab Campus Reform.

Õppejõud ja professorid jagavad sotsiaalvõrgustikes üksteisele näpunäiteid, kuidas oma loengute vaatamist piirata ainult oma üliõpilastega. Texase kristliku ülikooli AddRani interdistliplinaarsete humanitaarteaduste kolledži politoloogia õppejõud Emily M Farris säutsus 17. märtsil sotsiaalvõrgus Twitter: “Kui te salvestate loengu mingil vastuolulisel teemal, olge valmis, et parempoolsed meediaportaalid paluvad üliõpilastel seda nendega jagada.” Kui Campus Reformi ajakirjanik palus Farrisel oma seisukohta täpsustada, keeras ennast Twitteris “politoloogina, kes armastab linnu ja sisserändajaid” tutvustav õppejõud oma konto võõraste jaoks kinni.
LaSalle’i ülikooli rahvatervise abiprofessor Christen Rexing uuris Farriselt tema säutsu kohta: “miks keegi peaks arvama, et teemad nagu relvaohutus, naiste tervis, valimised jne on vastuolulised, kuna tegemist on teaduslikult tõestatud materjalidega?”

“Paistab, et paisu väravad avanevad,” jätkas Rexing ülikooli kursuste ilmavõrku üle viimise teemal.
Põhja-Carolina ülikooli magistrant Stephanie Shady leidis: “Jaa, ma jagasin just ära, et minu kursuse teine pool käsitleb avalikku arvamust immigratsiooni politiseerimise suhtes. See saab olema huvitav.”
Prof CWO varjunimega Twitteri mustanahaline naiskasutaja kirjutab: “Võeh, ma loen kursust valge natsionalismi teemal ja loengute ilmavõrku laadimine on minu jaoks hirmutav.”
Trinity kolledži politoloogia professor Isaac Kamola vastab Farrisele Twitteris: “Kui Campus Reform ahistab sind või kedagi sinu tuttavatest, siis kõige paremaks vastuseks on vaadata, kes selle eest maksab. Campus Reform on saanud 1,4 miljonit dollarit (ca 1,3M€) Kochi (konservatiivne miljardäride pere)  rahastatud mõttekojalt Leadership Institute, mille eesmärgiks on nende arust liiga vasakpoolsete teadlaste ja õppejõudude naeruvääristamine. See (CR) ei ole mingi uudistekanal.”

Rachel Michelle Gunter, kes väidab ennast olevat ühe Põhja-Texase ametikooli õpetaja, kirjutab: “Ma tegelen sellise asja piiramisega, kuid midagi pole lollikindel.”
Farris uuris Gunterilt, kuidas too ligipääsu oma loengutele piirab, et need päris igaüheni ei jõuaks. Gunter soovitas: “Videote üleslaadimise asemel ma postitan YouTube’i ainult videote viited. Videod ise pole videojagamisteenusesse üles laetud, mis tähendab, et neid otsinguga ei leia. Samas neid linke võib samamoodi jagada.”

Allikas: https://objektiiv.ee/punaprofessorite-pandeemiamure-konservatiivid-saavad-teada-mida-ulikoolides-tegelikult-opetatakse/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP