RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 25. aprill 2020

EKRE palub uurida Hanno Pevkuri tegevust seoses nakatunud Itaalia võrkpallurite toomisega Saaremaale

Endine minister ja praegune Riigikogu liige Hanno Pevkur on kaasosaline koroonaviiruse Saaremaale importimisel.
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) Riigikogu fraktsioon palub sotsiaalministril uurida, kas Eesti Võrkpalli Liidu president, reformierakondlane Hanno Pevkur survestas terviseametit andma luba Eesti-Itaalia võrkpalliklubide kohtumisteks Saaremaal.
„Avalikkuses on Hanno Pevkur väitnud, et kui terviseamet oleks soovitanud Eesti-Itaalia klubide kohtumised 4. ja 5. märtsil Kuressaares ära jätta, oleks mängudele pidurit tõmmatud. Meieni on aga jõudnud info, et Pevkur võis käia terviseametis mitte ainult luba küsimas, vaid loa saamiseks survet avaldamas,“ ütles EKRE fraktsiooni liige Kai Rimmel. „Saaremaa vallavolikogu esimees, endine terviseameti peadirektor Tiiu Aro on ka meedias välja öelnud, et surve võrkpallikohtumise Saaremaale toomiseks oli suur.“

EKRE fraktsioon soovib sotsiaalminister Tanel Kiigele adresseeritud kirjalikus küsimuses teada, kas info, nagu oleks Hanno Pevkur terviseameti esindajaga kohtunud ja mõjutanud ametit mängu toimumiseks luba andma, vastab tõele.
„On selge, et nii loa taotlemine kui ka loa andmine oli vastutustundetu, sest juba 26. veebruaril oli Põhja-Itaalia kuulutatud koroonaviiruse riskipiirkonnaks. Viirus hakkas Eestis jõuliselt levima pärast seda, kui Põhja-Itaaliast, koroonaviiruse epitsentrist, saabusid Saaremaale euromängu pidama Milano klubi võrkpallurid,“ ütles Rimmel.
UU

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/ekre-palub-uurida-hanno-pevkuri-tegevust-seoses-nakatunud-itaalia-vorkpallurite-toomisega-saaremaale/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP