RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 28. aprill 2020

Kes ässitab Saaremaa inimesi valitsuse vastu? Loomulikult reformierakondlane!

Reformierakonna aktivist Andres Tinno
Eile tuli uudis, et täna, st pühapäeva keskpäeval korraldavad saarlased ka protestiaktsiooni, mille sõnum on üks: neile aitab rangemast isolatsioonist. Saarlaste protestiaktsiooni AITAB! korraldaja, Kuressaares asuva kogupere ja elamuskeskuse juhataja Andres Tinno seletab: „Meil peaks ikkagi mingi liikumisvõimalus tekkima, ettevõtlus on tänaseks täiesti kinni keeratud. Sul ei ole võimalik kohtuda oma tarnijatega, klientidega – me lihtsalt istume siin –, aga muu maailm midagi ikkagi teeb.“
Ettevõtjate frustratsioon antud olukorras on mõistetav. Paraku on Tinno valitsusevastane ässitustöö ebasiiras ja kantud poliitilise ärategemise soovist.

Esiteks, kui Tinno väidab, et „me lihtsalt istume siin, aga muu maailm midagi ikkagi teeb“, siis võiks norivalt küsida, et: kas te ikka uudiseid vaatate? ja kui vaatate, siis miks te valetate?
Koroonaviiruse leviku kontrolli alla saamiseks ja oma rahva kaitsmiseks on eriolukorra kehtestanud 16 Euroopa Liidu riiki. 11 riiki on kehtestanud piirangud. Rootsi on ainsana piiranguteta riik ja seal on suremus kordades kõrgem kui naaberriikides, kaasa arvatud Eestis. Näiteks Hispaanias pole praegu lubatud kellelgi käia väljas jalutamas, jooksmas või jalgrattaga sõitmas. Kodust on lubatud lahkuda vaid hädavajalike ostude tegemiseks, koeraga jalutamiseks või meditsiinilise eriolukorra puhul. Ka õiguskantsler Ülle Madise ütles ETV intervjuusaates „Esimene stuudio“ eriolukorda kommenteerides, et tegelikult me elame Eestis väga palju paremini kui paljud inimesed teistes Euroopa riikides.

Teiseks – ja see on antud juhul kõige tähelepanuväärsem – Tinno ei ole ainult ettevõtja. Tinno on pikaajaline Reformierakonna liige ja olnud kohalikus poliitikas aastaid tegev. Reformierakondlased on süsteemselt ja koordineeritult töötanud Eesti riigile vastu juba kolm aastat. Iseäranis võikaid vorme on see vastutöö võtnud koroonakriisi ajal. Majandus on tähtsam kui inimelud – see on Reformierakonna viimase aja peamine sõnum.

Lisaks on on Kaja Kallas korduvalt erakorralisi meetmeid naeruvääristanud, süüdistades valitsust “isolatsionismis” ja „ülereageerimises“ ja korrates oma mantrat, et Eesti peab olema “avatud”. Nõukogude propagandainstruktori töökogemusega Valdo Randpere on teatanud, kuidas tema hoiab kriisis pöialt Rootsile. „Nad on oma vastuvoolu ujumisega vähemalt siiani näidanud, et kriisi saab lahendada ka ilma piiride sulgemise ja rangete piiranguteta,“ kirjutas Randpere.
Tinno protestiaktsioon pole muu kui järjekordse reformierakondlase katse takistada valitsusel, teadlastel ja arstidel koroonakriisi vastu tõhusalt võitlemast.
Reformierakonna taktika on lihtne – öelda ja teha kõike VASTUPIDI sellele, mida teevad praegused kriisijuhid. Kui riik otsustaks homnepäev piiranguid leevendada, siis väidaksid oravad, et „piiranguid leevendati läbimõtlematult“. Võite päris kindlad olla, et kui riik ütleks, et 2+2=4, siis väidaks Reformierakond, et „ei ole, on hoopis 72“ või hoopis, et „sellisele tehtele polegi vastust“ või et „aga miks te ei küsi, palju on 3+3?“

Kokkuvõttes, sellel, mida reformierakondlased ütlevad, puudub igasugune tõeväärtus. Ja seepärast pole valitsusel ega ka laiemal avalikkusel põhjust neid kuulda võtta, isegi mitte kuulata. Kui oravad kümme aastat tagasi võimul olid, lõppes nende kriisijuhtimine eelmise majanduskriisi ajal saja tuhande vaesuse eest välismaale põgenenud eestlasega. Kui võtaksime oravaid praegu kuulda, siis see vaid pikendaks kogu kriisi. Teadlased kinnitavad üksmeelselt, et kui piiranguid liiga vara leevendada, siis hakkab koroonaviirus uuesti agressiivselt levima.

Lõpetuseks, on tähelepanuvääne, et reformierakondlase Andres Tinno protestiaktsioonist rääkiv Delfi uudis kannab pealkirja „Saarlastele aitab lukus saarel istumisest: pühapäeva keskpäeval korraldatakse karmide piirangute kaotamist nõudev protestiaktsioon“. Delfi arvates esindab Tinno kôiki saarlasi.
Ei lugupeetud Delfi, Tinno esindab eelkõige iseennast ja riigi vastu tegutsevat Reformierakonda. Normaalsed inimesed saavad aru, et praegu on raske kogu maailmal, mitte ainult Eestil. Valitsus on selgelt välja öelnud, et piiranguid asutakse leevendame kohe, kui koroonavirusesse nakatumine vähenema hakkab.
Jagugu meil raske aja üle elamiseks nii kannatust kui ka mõistust!
UU

Allikas: https://uueduudised.ee/arvamus/juhtkiri/kes-assitab-saaremaa-inimesi-valitsuse-vastu-loomulikult-reformierakondlane/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP