RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 21. aprill 2020

MATTI ILVES: Euroopa Parlament valmistab koronaviiruse kriisi ajal ette järjekordset rünnakut Poola ja Ungari vastu

Euroopa Parlamendi nelja suurema fraktsiooni juhid on koronaviiruse pandeemiaga võitlemise projekti lisanud resolutsiooni, mis on selge rünnak Poola ja Ungari vastu.

Resolutsioon on autoriteks Euroopa Rahvapartei (EPP), sotsialistide, roheliste ja Renew Europe fraktsiooni poolt ning kritiseerib Poola ametivõime mais toimuvate valimiste korraldamise eest.
Manfred Weber (EPP), Itraxe Garcia Perez (sotsialistid), Renew Europe juht Dacian Ciolos ja Phillippe Lamberts (Rohelised) allkirjastasid projekti.
Mitteametliku teabe kohaselt hääletatakse projekti üle järgmisel Euroopa Parlamendi istungjärgul. See sisaldab peatükki õigusriigi kohta ja osa tekstist viitab Poolale ja Ungarile.

Autorid on pettunud Ungari valitsuse otsusest pikendada erakorralist seisukorda määramata ajaks ja lubada valitsusel anda määrusi määramata ajaks. "

Ungari valitsuse pressiesindaja Zoltán Kovács  kirjutas ajakirjale Politico , et rahvusvaheline meedia on erakorralise seisukorra tõsiselt kirjeldanud:
Seadus piirab selgelt valitsuse võimalusi "otsustada dekreediga". Selle eesmärk on üksnes pandeemia kahjulike mõjude ennetamine, ravi, likvideerimine ja leevendamine. Valitsus ei tohi seadusi kehtestada dekreediga, mis pole sellega seotud.

ELi suured ülemused lammutavad selle liidu lõpuks ära. Edu neile selleks, see on ka esimene kord kus neile saab edu soovida.

Kasutatud allikas: https://voiceoks feurope.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP