RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 1. aprill 2020

MATTI ILVES: Hispaania ja Itaalia nõuavad ELilt rohkem abi, kui surmajuhtumid suurenevad

BARCELONA, Hispaania (AP) - Hispaania ja Itaalia on nõudnud rohkem Euroopa abi, kuna nad võitlevad endiselt kasvavate koronaviiruseinfektsioonidega keset mandrit tõsiseimas kriisis pärast II maailmasõda. USA-s kutsusid ametivõimud miljoneid New Yorgi ümbruses üles viiruse hoidmiseks reisimist lõpetama.

Milanost Madridi ja Michiganini teevad meedikud raske valiku, milliseid patsiente nende piiratud hingamismasinatega päästa. Kinnitatud ülemaailmne surm ületas 31 000 piiri ja USA tähtsamates linnades, nagu Detroit, New Orleans ja Chicago, tekkisid uued viiruse epitsentrid. Isegi Ameerika maapiirkonnad pole immuunsed olnud, kuna Kesk-Lääne linnades ja Rocky Mountaini suusaparadiisides puhkevad viiruse levialad.

Ainuüksi Hispaanias ja Itaalias on üle poole kogu maailmas hukkunutest ning iga päev langeb endiselt üle 800 inimese.

Ekspertide sõnul on viirusemaksu numbrid kogu maailmas siiski tõsiselt alaesindatud piiratud testimise ja poliitiliste otsuste tõttu. Erinevalt USA-st ei arvesta Prantsusmaa ega Itaalia kodus ega hooldekodudes aset leidvaid surmajuhtumeid viiruste hulka - ehkki hooldekodud on kogu maailmas tuntud koroonaviiruse inkubaatorid.

Asi on tõesti väga hull, kuid vaevalt Euroopa Liit saab neid toetada, Itaalia korra küsis neit abi kuid EL keeldus. Tegelikult võib hoopis arvata, et see ja sellele järgnev majanduskriis on hoopis E. Liidu lagunemise algus.

Kasutatud allikas: https://voiceofeurope.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP