RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 26. aprill 2020

Meediamajad tülis? Postimeest omav firma esitab Ekspress Meedia vastu kohtusse hiigelnõude

Foto: weyo/Bigstockphoto.com
 Margus Linnamäele ja Ivar Vendelinile kuuluv valdusfirma MM Grupp kaebab vähemalt kahe miljoni euro suuruse nõudega maine kahjustamise pärast kohtusse AS-i Ekspress Meedia, millele kuuluvas Eesti Ekspressis ja Delfis avaldati väidetavalt ettevõtet kahjustavat infot, vahendab ERR.

Nõude põhjuseks on kolmapäeval, 22. aprillil Eesti Ekspressis ja Delfis avaldatud Sulev Vedleri artikkel pealkirjaga “Margus Linnamäe kontserni ähvardab sundlõpetamine”, milles esitatud
paljud väited ja eriti pealkirjas sisalduv info ei vasta MM Grupi sõnul tõele.
Preaguseks on Eesti Ekspressis ja Delfis avaldatud artikli pealkiri ära muudetud ning nüüd kannab artikkel pealkirja “Mida tähendab Margus Linnamäe kontsernile registris lisatud ähvardav hüüumärk?”

“Tegemist on pahatahtliku valetamise ja avalikkuse eksitamisega, mis on eriti taunitav praeguses kriisiolukorras. Arusaadavalt jälgivad ettevõtete koostööpartnerid praegusel ajal, kui sisenetakse osade ekspertide hinnangul suisa sajandi suurimasse majanduskriisi, meedias kirjutatut väga tähelepanelikult ja selliste valeuudiste tootmine on seda lubamatum,” ütles ERR MM Grupi juhatuse liige Margus Kähri.

MMG nõuab Ekspress Meedialt kohtus ebaõigete andmete avaldamisega maine kahjustamise eest kaks miljonit eurot ning lisaks tulevikus artikli mõjul tekkivate äriliste kahjude hüvitamist.
Millised väited täpsemalt MM Grupi hinnangul Eesti Ekspressis ja Delfis avaldatud artiklis tõele ei vasta, seda ei ole esialgu avalikkusele selgitatud.
Ekspress Meedia juhatuse esimees Argo Virkebau ütles ERR-ile, et kuivõrd nõuet pole reaalsuses saabunud, on praegu väga raske midagi kommenteerida.

Algselt pealkirjas selgelt MM Grupi sundlõpetamise tõenäolisusele osutanud artiklis, millega seonduvalt kavatseb MM Grupp Ekspress Meedia vastu nõude esitada, on sisuosas siiski sedastatud, et “[k]arta pole Linnamäel suurt midagi”, sest “[ä]riregister saaks teha trahvi (kuni 3200 eurot) ja kui MM Grupp lähipäevil aruannet ei esita, võib järgneda sundlõpetamise hoiatus.”

Toimetas Varro Vooglaid

Allikas: https://objektiiv.ee/meediamajad-tulis-postimeest-omav-firma-esitab-ekspress-meedia-vastu-kohtusse-hiigelnoude/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP