RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 3. aprill 2020

Repliik: hooldekodud saavad kriisiga hakkama küll – hinna alandamise asemel hinnatõus!

Elatunud naine hooldekodus. Foto: Bigstockphoto

Mitmed hooldekodud asuvad tõstma hinda, selle asemel et olla Eesti rahvaga kuidagi solidaarne ning hinda praegusel raskel ajal hoopis alandada, kirjutab Aldo Maksimov enda kogemustest. 

Elame väga küünilisel ajastul. Piinlik.
Võistlus selle nimel, kes on Eestis inimese vaenlane number üks, jätkub täie hooga. Kas selleks on tanklaketid oma kartellikokkuleptega? Või on selleks Eesti Energia, president? Või on selleks hoopis teatud Eesti hooldekodud, millest kirjutamisest ma olen juba ausalt öeldes väsinud.
Aga kuna uudiseid vanurite hooldemajadest tuleb nagu jooksvalt lindilt – kuigi objektiivselt võttes peaks seal elu üsna üksluine olema, siis tuleb neid ka lugejatega jagada. Nimelt asuvad mitmed hooldekodud tõstma hinda, selle asemel et olla Eesti rahvaga kuidagi solidaarne ning hinda praegusel raskel ajal hoopis alandada.

Tõepoolest, hooldekodude omanikud! Teist oleks nüüd kena teha midagi sarnast nagu kasvõi pangad. Et annate oma klientidele nö maksepuhkust. Et makstakse ära nö põhiosa ehk omahind ja kasum jäetakse paar kuud välja võtmata. Naiivse inimese lootus. Bisnes on bisnes, mitte mingi Kingitud Elu.
Mina ei hakka hooldeasutuse omanikele ütlema, kuipalju on arves õhku, aga kui kodaniku kuuarve üheses toas Tallinna lähistel maksab 1500 eurot, siis usun, et natuke seda õhku ikka on seal. 
Nii et kui enamus Eestit pigistab kulusid ja väljaminekuid kokku ning õpib vähema rahaga elama, pannakse vanuriteäris auru juurde, et papp ikka suurema marginaaliga kätte saada. 

Nagu eelmisteski lugudes, jätan seegi kord konkreetsed hooldeasutuste nimed mainimata. Hinda tõstnud hooldemajad on toimetusele teada.

Allikas: https://objektiiv.ee/repliik-hooldekodud-saavad-kriisiga-hakkama-kull-hinna-alandamise-asemel-hinnatous/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP