RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 23. aprill 2020

Rootsi jätkab vene ruletti rahvaga: koroonaga nakatumiste ja surmade arv tõusuteel

Rootsi liigub teiste Põhjamaadega võrreldes teisel kursil, mida on hakatud kutsuma vene ruleti mängimiseks oma rahvaga.
Eile kolmapäeval registreeriti Rootsis 172 uut koroonasurma, üleeile 185, mis on kõrgeimad numbrid. Uusi nakatumisi oli 682, mis on samuti kõrgeim number viimase paari nädala jooksul, selgub Worldometeri ülevaatest.

Rootsis on tuvastatud kokku 16 004 koroonaviirusega nakatumist. Sellele vaatamata loodavad Rootsi võimud, et viirus on tipu saavutanud ja edasi hakkab nakatumiste ja surmade arv langema. Asjatundjate väitel on 1. maiks nakatunud kolmandik Stockholmi piirkonna elanikkonnast ehk ligi 800 000 inimest.
Rootsi mudelite alusel kulmineerus viirus Stockholmis 15. aprillil, aga numbrid näitavad midagi muud. Rootsi terviseameti epidemioloog Anders Wallensten ütles, et nüüd peaks numbrid hakkama allapoole tulema. Samas lisas ta, et kaks kolmandikku on veel nakatumata, mistõttu võivad numbrid ka tõusta. Wallenstein tunnistas, et ta ei tea, millal numbrid langema hakkavad, vahendab Daily Mail.

Rootsi loodab karjaimmuunsuse tekke peale, aga Maailma Terviseorganisatsioon WHO on hoiatanud, et pole kindel, et haiguse läbi põdenud inimesed on immuunsed. Uuringute järgi on haiguse läbi põdenud inimesed uuesti koroonaviirusega nakatunud.
Rootsis on sealset koroonastrateegiat põhjendatud asjaoluga, et karme piiranguid pole võimalik pikaks ajaks kehtestada. Rootsis on baarid, söögikohad, poed ja koolid avatud. Keelatud on üle 50 inimesega kogunemised ja hooldekodude külastused. Ajal, kui teised riigid on piiranguid leevendamas, siis Rootsis seda ei tehta. Soomes on kehtestatud Rootsiga piirikontroll, kuna kardetakse, et viirus Rootsist sisse tuleb. Rootsi piiri ääres ongi hakanud Soomes nakatumiste arv kasvama.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP