RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 9. aprill 2020

Soome arst: koroona piirangud peaks kestma suvi läbi, pandeemia on läbi alles 2021. aasta suvel

Oulu ülikooli haigla peaarst Petri Lehenkari leiab, et Soomeski peaks näomaskide kandmine muutuma normaalsuseks. Ainus võimalus haiguse esimene laine peatada on piirata maksimaalselt nakkuse levikut.
Epideemia leviku peatamine riigi tasemel sõltub iga indiviidi panusest. Sotsiaalne distantseerumine ja näomaskide kasutamine peab muutuma normiks, kirjutab Lehenkari blogikirjutises.
 Arst märgib, et haiged ja nakkuskahtlkusega isikud tuleks eraldada ning ülejäänuid jälgida ja testida. Karjaimmuunsusest saab rääkida alles siis, kui ohustatud gruppidele on olemas vaktsiin.

Lehenkari soovitab väljas liikuda kindad käes ning kaelarätt näo ees. Näomaski soovitab ta kõigile, sest nii on võimalik kaitsta eelkõige teisi inimesi. Haigus levib ülemiste hingamisteede kaudu, mistõttu on misiganes näomaskiga võimalik nakatumist ära hoida.
Arst soovitab soomlastel endil ise maske õmmelda, sest nii saab end kaitsta nakatumise eest. Haigetele aga soovitab ta end täielikult isoleerida, et nakkuse levikut ära hoida. Algul võis oletada, et inimesed on ise piisavalt arukad ja järgivad nõudeid, nii siiski ei juhtunud, seetõttu tuli kehtestada riiklikud piirangud.

Oulu peaarst annab inimestele ka muid soovitusi, näiteks lõpetada suitsetamine, tarbida vähem soola, et alandada vererõhku ning võtta lisaks D-vitamiini. Vererõhk on üks haiguse riskifaktoreid, lastel kõrget vererõhku enamasti ei esine. Meeste haigestumine on suurem omakorda seetõttu, et mehed suitsetavad, nad kasutavad vererõhuravimeid, nad on ülekaalulised, diabeetikud ja neil esinevad muud haigused.
Peaarst leiab, et piirangud kehtivad Soomes tõenäoliselt suvi läbi 2020. aastal ning vaktsineerimine võiks alata aasta lõpus. Epideemia võib olla läbi 2021. aasta suveks. Pärast seda jääb koroonaviirus iga-aastaseks hooajaliseks haiguseks nagu seda on gripp.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP