RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 16. aprill 2020

Ungari sattus iraanlaste väljasaatmise eest järjekordse rünnaku alla

Ungari võtab võitlust koroonaviirusega tõsiselt, mida tõendab ka pidev desinfitseerimine. Pilt on illustratiivne.
On teada, et liberaalne maailm kasutab ära iga võimalust, et rünnata konservatiivsete väärtuste eest seisvat Ungarit – nüüd on riigi vastu üles keeratud iraanlaste väljasaatmine.
Ungari teatas kolmapäeval, et saadab koroonaviiruse karantiini reeglite rikkumise eest riigist välja 14 Iraani kodanikku.

Politsei kolonelleitnant Robert Kiss ütles Budapestis briifingul, et 11 iraani tudengist koosnev grupp saadetakse välja neljapäeval ja ülejäänud kolm iraani tudengit 23. aprillil. Iraanlased olid eelmisel kuul Budapesti haiglas karantiinis olles käitunud antisotsiaalselt ja vägivaldselt.
Budapest peatas koroonaviiruse kartuse tõttu 3. märtsil iraanlastele viisade andmise ja päev hiljem teatati Ungari kahest esimesest koroonaviirusesse nakatunust – mõlemad olid iraani tudengid. Mäletatavasti oli ka Eestis esimene koroonajuhtum iraanlasega.

Muidugi leidis Ungari otsus kohe vihase vastureageeringu. Teheran ja inimõigusühendus väidavad, et tegemist on poliitiliselt motiveeritud näidisprotsessiga.
Inimõigusühendus Ungari Helsingi Komitee (HHC), mis esindas üht süüdistatud iraanlast, ütles, et Budapest on esitanud absurdseid süüdistusi ja “pannud õigusriigi karantiini”.

Iraani välisministeeriumi kõneisik Abbas Mousavi ütles eelmisel nädalal Iraani meediale, et Budapesti väljasaatmisotsused on sügavalt kahetsusväärsed.
Ligi 10 miljoni elanikuga Ungaris on leidnud kinnitust ligi 1600 nakatumist uude koroonaviirusesse, COVID-19 on nõudnud 134 inimese elu.

Et kõnealuse juhtumi puhul on tegu taas poliitiliselt laetud rünnakuga Ungari vastu, tõestab see, et Lääne-Euroopaski on väga palju juhtumeid sisserännanutega, kes ei allu koroonavastastele meetmetele. Seetõttu on usutav ka iraanlaste lubamatu käitumine haiglas – seda enam, et islami kultuuris on paljud haiglates tehtavad protseduurid nii meeste kui naiste osas aumõiste vastu.
Viimasel ajal õhutatavad koroonaviirusega seotud “diskrimineerimissüüdistused” paistavad silma selle poolest, et taolistes uudistes ei ole eriti palju juttu väidetava diskriminineerimise “ohvrite” endi käitumisest, mis ühe või teise riigi sellise reageeringu esile kutsus. (AFP-BNS-UU)
Loe ka Tänane Euroopa: migrandid sülitavad koroonaviirusest tingitud piirangutele

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/maailm/ungari-sattus-iraanlaste-valjasaatmise-eest-jarjekordse-runnaku-alla/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP