RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 13. juuni 2020

Rootsi ja Poola on ainsad Euroopa riigid, kus pole koroona nakatumiste tippu veel olnud

Rootsi ja Poola on ainsad riigid Euroopas, kus nakatumistes pole viimase kahe nädalaga langust olnud. Teistes Euroopa riikides on nakatumiste tipp ära olnud.
Rootsis ja Poolas on Euroopa haiguste kontrollikeskuse ECDC andmetel viimase 14 päeva nakatumiste arv olnud suurem kui varem. Teistes Euroopa riikides on nakatumiste arv võrreldes 9. aprilli tipuga kukkunud kuni 80 protsenti, vahendab Euronews.
 ECDC andmetel võib Rootsi tõus olla seotud suurema testide hulgaga, kuna Rootsis on varem teste tehtud suhteliselt vähe. Rootsi ei kehtestanud epideemia algul piiranguid, vaid lootis inimeste enda initsiatiivile nakkust vältida.

Poolas on nakatumiste arv kasvanud seoses haiguspuhangutega söekaevandustes. Ainuüksi läinud nädalavahetusel tuli Poolas juurde 1150 uut nakatumist ja vähemalt pooled neist olid kaevandustöötajad. Vaatamata suurele nakatumiste arvu kasvule teatas Poola, et avab 13. juunil piiri teiste Euroopa Liidu riikidega. Reisijaid Poolas enam karantiini ei panda ja neid kontrollitakse pisteliselt.
Poolas hakati piiranguid leevendama maikuu keskel. Praeguseks on Poolas tuvastatud 28 577 koroonaga nakatumist ja 1222 koroonasurma, Rootsis aga 49 684 nakatumist ja 4854 surma.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP