RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 11. oktoober 2015

Henn Põlluaas: piirilepingu sellisel kujul ratifitseerimine on hullumeelsus

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond teatab oma tänahommikuses pressiteates, et uus Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni piirileping tuleb tühistada. Uue piirilepingu järgi puudub vajadus ning vähimadki poliitilised, majanduslikud või muud põhjendused. Piirileping rikub põhiseadust ja kahjustab otseselt Eesti huve. Arvestades okupeeritud territooriumile jäävaid rikkalikke maavarasid ning Eesti kodanike ja riigi kinnisvara, tekitab piirileping Eestile ka sadadesse miljarditesse eurodesse ulatuva korvamatu majandusliku kahju, seisab erakonna pressiteates.
EKRE fraktsiooni aseesimees Henn Põlluaas (pildil) rõhutab, et: „On üllatav ja arusaamatu, kuidas valitsus eirab reaalsust ja tänast rahvusvahelist olukorda, kus Venemaa laiendab sõjalisi agressioone, ähvardab oma naabereid sh Eestit, sekkub meie siseasjadesse, röövib piirilt Eesti kodanikke (Eston Kohver), eitab Eesti okupeerimist ning vilistab üleolevalt kõikidele rahvusvahelistele konventsioonidele, lepetele ja kohustustele. Sellises olukorras on soov ratifitseerida piirileping pehmelt öeldes hullumeelne.“
Konservatiivne Rahvaerakond avaldab tunnustust IRLile, kelle nõudel lisati neljapäeval piirilepingu eelnõu seletuskirja lõik, mille kohaselt puudutab piirileping vaid piiri kulgemist, mitte Tartu rahu kehtivust ja sellest tulenevat Eesti Vabariigi õiguslikku järjepidevust. Samas oleme seisukohal, et sellest ei piisa. Juhul, kui riigikogu peaks lepingu siiski ratifitseerima, tuleb selleks, et viide Tartu rahule ja õiguslikule järjepidevusele oleks üheselt mõistetav ja kohustuslik ka teisele osapoolele, viia see sisse piirilepingusse endasse. Vastasel juhul jäetakse Venemaale vabad käed meie ajaloo, Tartu rahu ja õigusjärglusega ümber käimiseks, mis ilmselt ongi üks Venemaa taotlustest.
Lepingu sõlmimisega ja meie alade okupeerimise legaliseerimisega loob Eesti pretsedendi, millega anname õigustuse ka Krimmi okupeerimisele ja annekteerimisele. Vahet ei ole, kas okupeerimine sooritati viiskümmend aastat tagasi või eile, tegemist on aegumatu kuriteoga. Kuritegu on ka põhiseaduse rikkumine ja Eesti huvide kahjustamine uue piirilepinguga.
„Tartu rahu kehtib, ajutine kontrolljoon toimib, oleme oodanud aastaid, võime oodata veel. Jätkem alles võimalus enda alad kunagi tagasi saada. Nende tasuta loovutamisel okupeerivale riigile ei ole õigustust. Iseasi kui me saaks selle eest kompensatsiooni või midagi muud – julgeolekut, häid suhteid jne. Kuid kas Läti, kes samasuguse lepingu sõlmis, on saanud?“ küsib Henn Põlluaas. EKRE seisukoht on ühene: Eesti-Vene piirilepingut ei tohi ratifitseerida.

Allikas: http://uueduudised.ee/henn-polluaas-piirilepingu-sellisel-kujul-ratifitseerimine-on-hullumeelsus/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP