RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 31. detsember 2012

VABAMÕTLEJA: Õhtumaade noorte intelligensus langeb järjepidevalt


Millest tuleneb tendents, et Õhtumaade noorte intelligentsus langeb järjepidevalt? Inimese intelligentsus peegeldub tema lugemis-, vaatamis- ja kuulamismaterjalis. Suurbritannia Dundee Ülikooli õppejõud on viinud läbi uuringu, millest tuleb välja, et teismeliste raamatuvalik on raskusastmelt järjepidevalt langenud ikka kergemate poole, vahendab DailyMail Online.
Uurimusest tuleneb, et Suurbritannia koolinoored valivad raamatuid, mis on oma eeldatava sihtgrupi poolest mõeldud palju noorematele. Eriti murettekitav pidavat olema fakt, et viimase klassi õpilased loevad raamatuid, mis on mõeldud palju nooremale sihtgrupile. Erinevalt noortele põlvkond tagasi, eelistavad tänapäeva noored  Emily Bronte „Vihurimäe“ (ingl. k. Wuthering Heights), Harper Lee ja George Orwelli raamatute asemel J. K. Rowling’u „Harry Potter’it“ ja Stephanie Meyer’i „Videviku“ saagat.
Šokeerival kombel olevat tüdrukute(vanuses 14 kuni 16) kõige loetavamaks raamatuks Eric Carle’i laste pildiraamat „Väga näljane röövik“ (ingl. k. The Very Hungry Caterpillar).
Artiklis on ära märgitud ka fakt, et viimase PISA testiga langes Suurbritannia riikide-vahelises järjestuses 17. kohalt 25-dale. Rõhutatud oli, et sellega möödusid Suurbritanniast Lääne-Euroopa riigid nagu Eesti ja Poola – just kui oleks see midagi jubedat. Artiklit oli kommenteerinud keegi Timq Kent, kes väitis, et Eesti ja Poolaga ei saa Suurbritanniat võrrelda, sest meil olevat Külma sõja ajal olnud väga hea haridussüsteem.
Artikli juurde on lisatud ka kaks illustreerivat tabelit.
Top 5 raamatud noorte seas põlvkond tagasi:
1. Sue Townsend „Salajane päevik“
2. J. R. Tolkien „Sõrmuste isand“
3. Stephen Kingi novellid
4. Agatha Christie novellid
5. George Orwell „1984“
Top 5 tänapäeval:
1. J. K. Rowling „Harry Potter“
2. Stephanie Meyer „Videvik“
3. J. R. Tolkien „Sõrmuste isand“
4. Dan Brown „Da Vinci Kood“
5 .Douglas Adams „Pöidlaküüdi reisijuht Galaktikas“
Väga emotsionaalselt võttis samal teemal sõna ka Alex Jones oma raadiosaates
Allikas: SIIN
 

2 kommentaari:

LiisK 7. märts 2013, kell 15:37  

Pöidlaküüdi reisijuht on esindatud?
Sellisel juhul pole mõtet muretsemiseks. Mõtlevad eksemplarid on ka olemas.

Anonüümne 29. märts 2015, kell 18:02  

Tähelepanu !!!

minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP