RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 4. mai 2016

EKRE ja Ekspress Meedia kohtuvaidluse istung on mai lõpus

Harju maakohus hakkab Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) hagi Ekspress Meedia erinevate väljaannete vastu arutama 25. mail ja erakond esitab hagi toetuseks kolm ekspertarvamust.

“Uus istung on 25. mail ja selleks ajaks esitame kolm ekspertarvamust ka,” ütles EKRE aseesimees Martin Helme esmaspäeval BNS-ile. “Lisaks käib meil paralleelne vaidlus selle üle, kas meie poolt valimiste ajal Ekspress Meediast tellitud reklaami raha on tasaarveldatav meie nõudega või mitte.”

Harju maakohus lükkas märtsi alguses edasi istungi vaidluses, milles EKRE leiab, et Ekspress Meedia erinevad väljaanded on erakonda ja selle liikmeid alates mullu veebruarist süstemaatiliselt laimanud.
EKRE fraktsiooni juhi Martin Helme sõnul taotlesid mõlemad menetluspooled lisaaega, et kaasata vaidlusesse täiendavaid eksperte.

EKRE andis hagi Ekspress Meedia vastu esitatud hagi Harju maakohtule üle mullu septembris, nõudes alates veebruarist kuni selle ajani meediagrupi väljaannetes nagu Eesti Ekspress, Delfi ja Eesti Päevaleht ilmunud kümnete väidetavalt laimavate artiklite kõrvaldamist, väärate andmete ümberlükkamist, edaspidi laimamisest hoidumist ning moraalse kahju hüvitamist 150 000 euroga.

EKRE on seisukohal, et Ekspress Meedia erinevad väljaanded on avaldanud kümneid artikleid, milles väidetavalt laimatakse kas erakonda üldiselt või mõnda erakonna liiget või juhatuse liiget. “Taoline tegevus on erakonna hinnangul tsiviilõiguses kehtiva hea usu põhimõtte järjekindel ja kestev rikkumine, millega on selgelt kahjustatud erakonna head mainet ja nime. Konservatiivne Rahvaerakond on alates mai algusest püüdnud meediakontserni esindajatega saavutada kohtuvälist kompromissi oma õiguste kaitseks, paraku tulutult,” teatas EKRE mullu septembris.

“Leiame, et riigikogus esindatud parteid, millel on ligi 50 000 valija mandaat, ei saa nädalast-nädalasse, kuust-kuusse sildistada, fakte väänates halba valgusesse panna, ilma argumentatsiooni ja faktideta negatiivselt iseloomustada. Leiame, et osa eesti meediast on loobunud käitumast ajakirjandusena ja asunud käituma propagandistidena teatud ideoloogiate edendamiseks, heites oma tegevuses kõrvale tasakaalustatuse, hea ajakirjandustava ja seaduslikkuse,” märkis partei mullu sügisel.

BNS

Allikas: http://uueduudised.ee/ekre-ja-ekspress-meedia-kohtuvaidluse-istung-on-mai-lopus/

1 kommentaari:

Anonüümne 4. mai 2016, kell 12:31  

Purpurite ainsaks võimaluseks mitte lasta EKRE toetusel hüpata 24%-lt otse üle 40, on tunnistada vigu ning minna EKRE-le positiivse lahendiga kaasa. Iga uus vastulaim või eitamine tõstab EKRE toetust iga päevaga.

Räägiti rukkilille natsilikkusest, samas oli liberaali Ilvese osalusel kätlemisvastuvõtul, rukkilille kujundid igal pool väljas.

Kas purpurid võivad ametlikke eesti riigi märke suvaliselt natsitada?

Alustuseks peaks nõudma aruanded, kelle rahade eest sõidavad kolmandad isikud Taavi Rõivaga reisima. Isegi ametiautos erasõitude kahtlus on seotud maksumaksja raha ebaotstarbekohase kasutamisega. Eriseeriaga numbrimärgid külge ja ei erasõitudele!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP