RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 27. juuni 2017

MATTI ILVES: EESTIL PUUDUB ISESEISEV MAJANDUSPOLIITIKA

Eestil puudub oma järjekindel iseseisev majanduspoliitika, mis on äärmiselt kurb. Majanduses täidame kuulekalt ELi käske, see moodustis ahnitseb endale aga järjest rohkem võimu.

Kuid eriti kurb on see, et Eesti taasiseseisvumisest peale, isegi vaba olles, pole meil migit iseseivust majanduspoliitikas olnud. Hästi on sellest kirjutanud Vello Leito oma raamatus, "Eesti & geopoliitika II osa". Toon nüüd sealt ühe pikema tsitaadi:

"Üllataval kombel puudusid taasiseseisvumisel täiesti probleemis ses suhtes, milline strateegia valida majanduse ülesehitamiseks. Polnud ju sugugi nii, et labasuseni lihtsustatud uusliberalism oli ainuke võiläänemalik tee. Oli ja on veel teinegi tee, protektsionism, mida mööda püüavad halastamatu järjekindlusega minna kõik edukad Lääne tööstusriigid ja edukad Kagu-Aasia riigid.

Mõtlemiseks aega ei antud, juba taasiseseisvuse väljakuulutamist olid kohal need "erapooletud" väliseksperdid (keda igal pool mujal maailmas küll majandusspioonideks ja välisagentideks nimetatakse!), Rahvusvhelise Valuutafondi (IMF) "nõunikud" (nagu Ardo Hansson), ning asuti juurutama IMF-i majanduspoliitikat.
Viimane mahtus siis ja mahug tänapäevalgi vaid nelja lausesse, IMF-i nelja käsu sisse: kõik privatiseerida, kõik liberaliseerida, hoida eelarve tasakaalus, riigi roll viia aga miinimumi. Mõnele eriliselt alt üles vaatavale riigile on õnnestunud isegi valuutakomitee rahandusprintsiip (rahvusvaluuta jäik sidumine dollariga või mõne muu Lääne tugeva valuutaga, näiteke saksa margaga, nagu Eestis) külge kinnitda. Põhimõttel, et parimaks varustuseks ujujale on ikka tuukrisaapad.

Seepärast olgu meelde tuletatud, et Eestil ei ole tänase päevani oma majanduspoliitikat, on vaid käsu korras Isamaaliidu ja Mart Laari valitsuse eestvõttel 1992-95 juurutatud IMF-i uuskolonialistlik nelja-käsu-majandus. Kõikides endast nõrgemates riikides on Lääne tööstusriigid IMFi vahendusel seda peale surunud ning on saavutanud suurt edu iesenda jaoks: uuskoloniseeritud on laias laastus kõik Aafrika ja Ladina-Ameerila riigid ning mõned Kagu-Aasia riigid.
Isegi üks EL-i liikmesriikidest - Eesti."

Meil tuleks kindlalt lahti ütelda ja astuda välja Rahvusvhelisest Valuutafondist (IMF). Eestile ei sobi see globalistlik ja selle uuskolonialistlik poliitika.
Kurb lugu on ka maa müügiga välismaalastele. Kuna 1. maist 2011 kadusid ka kõik piirangud maa ja kinnisvara omandamiseks välisriikide kodanikele, see tähendab aga seda, et rikkad välismaised spekulandid, ettevõtjad ja nö. investorid võivad nüüd ilma igasuguste piiranguteta omandada Eestis maad ning kinnisvara. Selline meie sedusandlus, mille on kaheldamatult kehtestanud Riigikogu, on lausa katastroofiline.

Reformierakonna omaaegne lubadus jõuda 5. rikkama riigi hulka, oli vaid valimislubadus, et püüda narride hääli. Ja ikka jätkub meil valijaid, kes hääletavad jätkuvalt võimule kartellierakonnad! Tõesti paistab paika  pidavat ütlus, et rahvas väärib enda valitsejaid.

1 kommentaari:

Anonüümne 27. juuni 2017, kell 12:25  

Väga hea lugu vanameistrilt-- eks harjutamine teeb meistriks, eks õige ta on, Eesti elab ja töötab ainult teiste jaoks, kuidas Eestile oleks parem, keegi ei küsi-- on ainult "Euroopa" (mida meelevaldselt seostatakse Euroopa Liidu impeeriumiga) ja nn.sõbrad ja liitlased. Ma olen ikka öelnud, kui teie pea muud ei võta, tehke seda järgi, mis oli 30-ndatel, aga kus sa sellega moonakatel ootavad käsud täitmist ja allakäik jätkub.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP