RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 15. juuni 2015

MEIE KIRIK: Kas Rootsi võiks pakkuda eeskuju "uueks Põhjamaaks" pürgivale Eestile?

Ajaleht Postimees küsis endiselt Rootsi poliitikult Anders Hedmanilt ja ettevõtja Dag Kirsebomilt, kas Rootsis valitseb immigratsiooni teemal tsensuur. Vastustest selgub, et Rootsi meedia on vasakule kaldu ja inimesed kardavad avalikult oma tegelikke mõtteid väljendada.
Anders Hedmani hinnangul on Rootsi meedias keeruline immigratsiooni kritiseerida, sest „paljudes väljaannetes kirjutavad vasakule orienteeritud ajakirjanikud, mis muudab selle keeruliseks“, kuid samas mitte võimatuks.
„Immigratsiooniküsimuse puhul on ühinenud marksistlik agenda neoliberaalidega ning mõlemad toetavad vabamat immigratsiooni, kuid täiesti erinevatest vaatepunktidest,“ nendib Hedman.
Ettevõtja Dag Kirsebomi sõnul võidakse inimene, kes kritiseerib islamiusku, vihakõne eest kohtusse kaevata.
„Ma ei ole kunagi kuulnud aga kristianofoobiast,“ märgib Kirsebom. „Isegi ISIS-e võitlejad, kes kristlasi vägistavad ja neilt päid maha raiuvad, ei kannata millegi all, mida võiks kristianofoobiaks nimetada.“
Küsimusele, kas tema immigratsiooni-teemaline artikkel, mille Postimees avaldas, oleks saanud ilmuda ka Rootsis, vastas Kirsebom järgmist:
„Peamine probleem Rootsis pole tsensuur, vaid enesetsensuur. Teisisõnu oleks õigem küsida, kas ma oleks tahtnud oma artiklit Rootsis avaldada ja lihtne vastus oleks „ei“. Selle põhjuseks on asjaolu, et kui artikkel oleks avaldatud Rootsis, siis oleksin pidanud muretsema oma firma klientuuri vähenemise pärast. Sama kehtib ka teiste Rootsi elanike puhul. Nad võivad mu artikliga nõustuda, aga nad ei ütleks seda avalikult, sest kardavad kaotada oma töökohta, sotsiaalset staatust jne.“
Loe lähemalt siit.

1 kommentaari:

nuntsel 15. juuni 2015, kell 17:29  

Mitte kunagi ei soovi mina mingit uut Põjamaad,minu maa on armas eesti,ja minu kirik on ristiusk,ma ei suuda isegi siin inglismaal uskuda,kui kohutavalt on muutunud inglismaa,keegi ei julege ennast väljendada avalikult mida tegelikult mõtlevad ainult väga heade sõpradega ja pereringis ---räägitakse......soovime tagasi oma turvalist ja õnnelikku maad,EI Immigratsioonile ja Erinevus Rikastab-----ei rikasta vaid hävitab euroopa ja terve maailma see uuskommunism----kõige suuremad Rahvusriikide vaenlased on EL ja Usa oma sotsialistliku ja neoliberaalsete agendadega,kellel on üks ja sama isa ja mitu ristiisa.Edu eestile võitluses vabaduse eest.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP