RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 17. märts 2016

Makedoonia president ei arvesta põgenikeküsimuses enam Euroopa Liiduga

Kreeka-Makedoonia piiril Idomenis valitsevast olukorrast on palju räägitud. Ajakiri Bild käis külas Makedoonia presidendil Gjorge Ivanovil, kes leiab, et Euroopa Liit on reetnud tema riigi ja jätnud probleemidega üksi.

Makedoonia sulges oma piiri põgenikele, kuna teist võimalust riik ei näinud. President Ivanov leiab, et Makedoonia teeb praegu Euroopa Liidu eest musta tööd, kuid mingit abi selle jaoks ei saa. Türgile eraldab EL 6 miljardit eurot, kuid Makedoonia on juba praeguseks kulutanud Euroopa Liidu vigade parandamiseks 25 miljonit oma maksumaksjate raha. Makedoonia ei ole Schengeni, Euroopa Liidu ega NATO liige ja ometi kaitseb riik Euroopat teise Euroopa Liidu riigi eest, kust puudulikult kontrollitud sisserändajad lihtsalt rahumeeli edasi saadetakse.
President kinnitab, et tema riigi jaoks ei ole siiski peamiseks probleemiks kulutused ja ressursid vaid kogu kontinendi turvalisus. Ja turvalisusele on praeguse kriisi puhul täielikult vilistatud. Nn põgenikud reisivad valedokumentidega läbi kogu Euroopa. Juba ammu on kinnitust leidnud fakt, et paljud neist on radikaliseerunud moslemid ja džihadistid.

Ivanov, nagu paljud teised, leiab, et põgenikeriis eskaleerus Saksamaa kantsler Angela Merkeli humanitaarse žesti peale. See žest oli viga, kuid nüüd ei ole kellelgi julgust tunnistada, mis meid veel ees võib oodata. „Ainuüksi Sudaani ja Egiptuse aladel on 20 miljonit migranti, kes tahavad Euroopasse jõuda. Sotsiaalmeedia kaudu on nad kõik suurepäraselt informeeritud. Kuid Euroopal võtab ainuüksi ühe tippkohtumise organiseerimine aega kuus kuud. Vahepeal on siia jõudnud miljon uut migranti,“ räägib Ivanov.
Makedoonia president leiab, et Euroopa ei suuda kriisiolukorras tegutseda. Otsuste langetamine võtab liiga pikalt aega. Seepärast tegutsesidki paljud Balkani riigid kiiresti ja iseseisvalt. „Tulevikus hakkab üha enam riike oma otsuseid ise langetama. Ka Merkel otsustas ju iseseisvalt võtta endale Euroopa päästeingli rolli ja oma seniste otsustega on Merkel surunud Euroopat jätkuvalt ühes kindlas suunas. Nüüd tegutseb ta samamoodi Türgiga läbirääkimisi pidades. Eks tulevik näitab, aga mina olen selles osas väga skeptiline,“ ütleb Ivanov.

Küsimusele, kas olukorra eskaleerumisel Idomenis antaks Makedoonia sõduritele vajadusel ka käsk tulistada, vastab Ivanov: „Me ei ole mingid loomad, et hakkame põgenikke tulistama!“ Ta leiab, et selles osas tuleb ikkagi ka Kreeka poole vaadata. Kreeka poolel seisavad piiril ELi politseinikud, kes peaksid hoidma olukorda kontrolli all. Ivanovi meelest ei ole nad siiani sellega kuigi hästi hakkama saanud.
Mis saab Kreekast, kui Makedoonia oma piiri suletuna hoiab? Ivanov leiab, et seda tuleks küsida Kreekalt. „Kreeka saab juba jälle ELilt 700 miljonit eurot, Kreeka saab kõik, mida ta tahab. Küsimus on, mida Kreeka selle rahaga peale hakkab?“
Makedoonia presidendi sõnul seisab tema nüüdsest ainult oma riigi ja rahva huvide eest.

Allikas: Bild (tõlkinud Triin van Doorslaer)
FOTO: AFP/Scanpix

Allikas: http://uueduudised.ee/makedoonia-president-ei-arvesta-pogenikekusimuses-enam-euroopa-liiduga/

4 kommentaari:

Anonüümne 17. märts 2016, kell 11:46  

Kas leidub suveräänsetel riikidel jaksu moodustada õiglast komisjoni, kes arvutab kokku riikidele tekitatud kahjud ning tulevikus tekkivad kahjud, mida on neile praegusega sisse kirjutatud?

Põgenikud ja õnneotsijad miljonite kaupa ei ole mingi juhusliku tuhatkonna õnnetu varjupaiga otsimine kodumaa piiririigi läheduses.

Ebanormaalsed rahvusvahelise õiguse sätted tuleks üle vaadata ja ebaseaduslikkuse puhul on õigus neid ignoreerida. Ebaseaduslikku seadust võib ignoreerimida. Vastasel juhul EV põhiseaduse §54.

Kes tekitas selle laviini, on süüdi ja peab maksma. Kes lasi hordide liikuma, peab maksma. kes ohustab rahvuste ja kultuuride hävingut, peab maksma ja taastama endise olukorra, viima need isikud tagasi või võtma süülisena enda koju muidutoidule.

Kas on keegi arvutanud, kui palju raha oleks saanud suunata meie endi laste ja inimeste heaoluks, kui poleks lausgenotsiidset veripunast EL poliitikat?

Need summad tuleb editada ja mitte taganeda. Kui eitavad, ausuda El ühendusest lahkumise üle kaaluma ning vastavaid sõbralikke lepinguid ja liite võivad riigid ilma Merkeli ja Junckeri fekaliseerimata teha.

Soome ei hävitanud enda raha, nad teadsid et EURo on lõks, millega püütakse likvideerida suveräänsuste riismeid.

Missugune on Eesti varuprogramm asuda Eesti Krooni kasutama? Eesti on nii väike riik, et iseseisva käibe suudaksime ilma kellulembeliste veebfondlasteta luua ja eurorastide kisast hoolimata hoida varuks rahandusprogrammi, mida ei saa torpedeerida.

Eestil on olemas tohutu trump: ta on nii väike riik, et on võimalik luua MTÜ või muu vormi abil sisuliselt rastiavaba ühing, kuhu kuuluvad eestlased kui nad on eestimeelsed ning sama ühing saab ise valida, kes sinna kuuluvad ning missugustel alustel sinna saab kuuluda või ei sobita liikmeteks. Selle vormi abil on võimalik isegi eestimeelset iseseisvat finantssüsteemi ellu kutsuda, mis ei karda EURot ega rastide brigaade. Seltsingud näiteks ei pea end registreerimagi.

Eesti on iseseisev suveräänne rahvusriik, mille põhiseaduse preambula ütleb otseselt, meie riigi mõte ja tegu on hoida eestlasi ja eestlust ning see ongi kõige esimene asi!

Anonüümne 17. märts 2016, kell 11:50  

E-hääletamise kaheldav mehhanism ongi kaheldav.

E-hääletamisi tuleks kasvõi üks kord vältida.

E-hääletamised ei tulene põhiseadusest, see on klanni isiklik omalooming, millega püütakse end võimul hoida. Välismaal naerdakse e-hääletuse turvalisuse üle.

Riigikogus tuleb arutada e-hääletuse (ajutist) mittekasutamist.

maks 17. märts 2016, kell 13:47  

Esimesele anonüümikule:
kes lasi hordidide...? kes tekitas laviini ??
Ikka üks ja seesama USA globaalsed huvid oma nn araabia kevadega.
Mingi eestluse säilitamine globaalhuvide korral ei kehti. Rahvusriike ei tunnisatata ja kõik.
Miks ikka rahvuslaste pea ei mõika. Ikka Puuuutin süüdi.

Anonüümne 18. märts 2016, kell 20:47  

Ka Venemaa rabeleb ellujäämise nimel hingetuks. Lõunapiiridel varitsevad hiinlased, moslemiriikide rahvad trügivad samuti üle piiride,küll esialgu kesk-aasiast ... Kust tuleb arusaam Venemaa ülevoolavast energiast?Samas, eestlased oma rahvusideega pole üksi -on vaid aja küsimus, mil eu rahvad ajavad seljad sirgu.Ja tore, et meil om rahvuslased, rahvas austab neid.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP