RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 29. august 2017

Abipalve digiallkirja-küsimuses


Eesti Vabaduspartei – Põllumeeste Kogu (edaspidi: Vabaduspartei) volikogu kaks liiget – Endel Ojasild ja Aarne Toomsalu – vajab kiiremas korras nõu digiallkirjastamise kohta.
Eesti on küll e-riik, kuid mõlemale mainitud volikoguliikmele on digiallkirja andmine endiselt liiga kõva pähkel. Kumbki neist pole siiani suutnud digiallkirjastada Äriregistris leiduvat Vabaduspartei kandeavaldust, mis käsitleb käesoleva aasta 7. jaanuaril toimunud Vabaduspartei üldkoosolekut. Selle tagajärjel on Vabaduspartei tegevus olnud suuresti halvatud.

Olukorra muudab keerulisemaks asjaolu, et siiani pole kumbki soostunud vastu võtma asjaomast nõu ja abi erakonnakaaslastelt. Ainus lahendus, kuidas päästa jutuksolev eestimeelne erakond õiguslikust halvatusest, on leida abivalmid asjatundjad väljastpoolt Vabadusparteid.
Digiallkirjastamine ise võtab teatavasti aega väga vähe (kui on olemas koodid ja nõuetekohane tarkvara, samuti ID-kaardi lugeja), kuid isikule, kes ei tea või enam ei mäleta, kuidas digiallkirja panna, on see ülejõukäiv ettevõtmine. Eestis propageeritakse küll elukestvat õpet, kuid tuleb arvestada, et iga inimese õpikiirus on erinev. See kehtib ka mõlema jutuksoleva volikoguliikme puhul.

Kes tunneb, et saaks Endel Ojasilda ja/või Aarne Toomsalu aidata digiallkirjastamisalase nõuga, võtku julgesti ühendust:
1)  tel.: 56616631, e-post: endel.ojasild@gmail.com;
2) tel.: 56602221, e-post: aarnetoomsalu@gmail.com .
Asjatundlikele abistajatele, tänu kellele saab kõnealune digiallkirjastamise-mure murtud, jäävad alatiseks tänuvõlglaseks nii E. Ojasild ja Aarne Toomsalu kui ka kogu Eesti Vabaduspartei –
Põllumeeste Kogu.

Tõnu Kalvet,
Eesti Vabaduspartei – Põllumeeste Kogu juhatuse liige
_______________
See on õige kummaline abipalve ja ebameeldiv oli sellist kirja saada! Arvan, et see on kirjutatud pigem inimeste mõnitamiseks ja seda ei saa tõsiselt võtta, aga mine sa tea. Kunagi, kui parteipoliitikaga veel tegelesin, siis kasutasin digiallkirja üpris sageli. Nüüd pole isegi ID tarkvara enam uude arvutisse paigaldanud.
ID tarkvara saab paigaldada siit: https://installer.id.ee/?lang=est
Aga lugupeetud spetsialistid, aidake siis inimesi!
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP