RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 8. august 2017

Politsei pidas kinni Ilja Janitskini

Laupäeval 5. augustil ilmus ERR-s lühike sõnum, et Andorra politsei võttis kinni Ilja Janitskini – MV- lehti toimetaja. MV-lehti on Soome tuntuim režiimikriitiline ilmavõrgukülg, mida Soome riik on juba terve aasta asjatult üritanud sulgeda. Toimetaja on kuulutatud üle-euroopalise vahistamiskäsuga tagaotsitavaks. Aasta tagasi  kilkas tagurlik, kultuurimarksistlik ja feministlik ERR (Minu sügav kaastunne neile, kes seda jälgides vaimselt sandistuvad) rõõmust, kuidas võrgukülg suleti ja toimetaja vahi alla võeti ning Soomele välja antakse.

Kui aga selgus, et võrgukülg on jätkuvalt üleval, ja on kogu aeg olnud, siis ERR parandas end ja teatas: "Mv-lehti oli ajutiliselt suletud. Barcelonas elava Janitski poolt algatatud MV-lehti portaali on Soomes korduvalt süüdistatud selles, et seal avaldatakse libauudised, levitatakse erinevaid vandenõuteooriaid ning kirjutatakse erinevate inimeste kohta solvavaid ning välja mõeldud sisuga artikleid. Veebilehte süüdistatud ka paremäärmusluses ja vaenuõhutamises." (ERR 29.7. 2016)

Hispaania kohtunik tõdes Soome väljaandmiskorralduse naeruväärseks. Võrgukülg on Prantsuse serveris, mille ruumi üürib Hispaania firma. Soome riigi läbikukkumine oli täielik. Nagu siinkirjutaja varem on maininud "haavatud eneseuhkusega riigivõimud on vastased, keda ei maksa alahinnata". Riik kaevas kohtuotsuse edasi ja saavutas Ilja Janitskini väljaandmise, misjärel Ilja Janitskin lahkus oma kodust ja tema asukoht oli aasta otsa teadmata. Väljaimbunud teabe järgi ei kavatsetud toimetajat Soomes isegi mitte kohtu alla anda, tema jaoks oli varutud eluaegne koht suletud kohtumeditsiinilises vaimuhaiglas. Millised on need "rängad kuriteod", milles toimetajat süüdistatakse – vaenuõhutamine rahvarühma vastu. Selleks "rahvarühmaks" osutusid Kolmanda maailma asukad, kes kümnete tuhandete kaupa üle Soome piiride valgusid. Seda muidugi praeguse režiimi toel ja heakskiidul.

Paistab, et neil tekib sellega, kui Soome pinnale oma jala maha saavad, rohkem õigusi kui Soome elanikel endil. MV-lehti nõudis, et ühtegi sellist nn. "pagulast" ei tohi Soome vastu võtta ja juba saabunud tuleb viimseni tagasi saata – siit siis kuritegu. Samuti olevat võrgukülg solvanud praeguse režiimi tähtsaid tegelasi, reetnud riigisaladusi, avaldades ainult ametkondlikuks kasutamiseks mõeldud teavet, rikkunud autoriõigust ja korraldanud Soome ametivõimude poolt sanktsioneerimata rahakorjandusi. Eile (6. 8. 2017) saabunud teate põhjal on Ilja Janitskin raskelt haige, tal on kaugele arenenud vähk ja ta ootab operatsiooni. Raske haigus oligi see, mis sundis teda oma elukohta naasma, kus siis Interpoli politsei poolt tabati. Väljaandmise asemel on Andorra võimud saatnud Ilja Janitskini haiglasse Andorras, sest Soomele väljaandmisel oleks suur risk, et ta jäetaks ilma vajalikust arstiabist, et kiiremini sureks.

Matti Ilvese blogile koostas Jaan Hatto

Allikad: ERR ja mvlehti.net

Pildid: 1. Ilja Janitskin
           2. Hispaania kohtu otsus Ilja Janitskini väljaandmistaotlusele




0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP