RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 15. august 2017

Mart Helme esimeeste debatis: Eesti suveräänsuse garanteerib eesti rahvas, mitte EL või Juncker

Paide Arvamusfestivalil toimunud erakondade esimeeste debatis ütles Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme  Eesti suveräänsusest rääkides, et seda suudab tagada vaid eesti rahvas, mitte eurobürokraadid nagu Juncker või siis Euroopa Liit tervikuna.

Kuigi esimeeste debatt sattus tugeva augustitormi kätte, suudeti see siiski maha pidada. Ainsana saab arutelu järelvaadata venekeelsest ETV plussist ja seda koos venekeelse pealelugemisega, mis teeb aga asja riigikeeles kuulamise pea võimatuks. Miks ETV arutelu järelkuulamiseks välja pole pannud, jääb arusaamatuks. Kas vedas alt tehnika, ei soovita debatti liialt palju kajastada või saabki nüüd Eestis normiks lokkav kakskeelsus, on raske öelda.


Helme rääkis, et me ei pööra Euroopa Liidule selga nagu oponendid püüavad seda näidata, kuid meie eesmärk on sõltumatute rahvusriikide Euroopa ja ühisturg, mille poolt rahvas andis mandaadi ka 2003. aastal. Kuid nüüd saadakse vastu bürokratiseerunud, kuulekust nõudev ja pagulasi kaela määriv ühendus, mis sarnaneb pigem endisaegse Nõukogude Liiduga, siis sellega pole ei rahvuskonservatiivid ega enamus rahvast ilmselgelt nõus. “Kui toona aeti asju ühe malli järgi nii Eestis kui Usbekistanis, siis sama püütakse praegu teha ka EL-is näiteks Kreeka puhul ja see lihtsalt ei toimi!”

Suhteliselt kriitiliselt olid tugevalt bürokratiseerunud föderaalse Euroopa suhtes meelestatud ka Artur Talvik ja Helir-Valdor Seeder, mis näitab eurovaimustuse üldist vähenemist ja seda, et üha rohkem inimesi sealhulgas poliitikuid hakkab aru saama, et väljareklaamitud “euroopalikud väärtused” on järjekordne ideoloogiline mull, mis pööratakse Euroopa rahvaste ja tema oma kodanike vastu, nagu juhtus ka nõukogude ajal, kui räägiti palju ja pidevalt, et elame maailma kõige humaansemas riigis, samas kui teistimõtlejad kannatasid tagakiusamise all.

Allikas: http://uueduudised.ee/uudis/eesti/arvamusfestival-2017/mart-helme-esimeeste-debatis-eesti-suveraansuse-garanteerib-eesti-rahvas-mitte-el-voi-juncker/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP