RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 20. august 2017

MATTI ILVES: NATO LENNUKID EESTIS JA MIS NEED MEILE MAKSMA LÄHEVAD?

Kunagi me arvatavasti maksime kinni Liibüa riiki pommitanud ja selle riigi hävitanud NATO pommitamise eest meile määratud arved, seetõttu tuleb nüüd sealt suurel hulgal nn. pagulasi Euroopasse.
Nüüd on aga meid kaitsma tulnud lennukitega umbes sama lugu. Sain hiljuti järgmise kirja:

Tere Matti,

Sain mõned päevad tagasi näha arveid , millel kirjas, et maksjaks on Eesti vabariik. Nimelt maandusid ja tankisid Tallinna lennujaamas kaks USA transpordi lennukit C-17. Arve parkimise ja kütuse eest 30 000 euri. Imestasin ja küsisin, et kuidas nii? Vastus oli lihtne. Vastavalt Nato lepingule maksab Eesti Vabariik kõik kulud kinni. Kõigi Nato lennukite kütuse, lennujaamade tasud, hooldused ja jne.. Ehk siis kogu selle pulli maksab kinni Eesti maksumaksja. Kui võtta, et Ämaris on vahel 15 erinevat Nato lennukit, mis ka pidevalt ja mõnuga siin harjutavad ja seda meie raha eest, siis kujuta vaid ette, mis see meile maksma läheb? Aga kvartalis, aastas? Mõni nädal on arved ka 300 000 eurot päeva eest Tallinnas, kui neid on mitu(7-8) ja paagid tühjad.. JA SEDA AINULT TALLINNAS ja ilma Ämarita. Nii et kui näed lendamas neid kotkaid, siis raha lendab ja seda eriti kõrgelt.

Agent

Jaa, ega midagi ei tehta tasuta NATOs, see pole mingi heategevusorganisatioon, sellest ei maksa unistadagi. Loodan, et nende arvete hulgas ei ole veel lennukite amortisatsiooni (nö. kulumise) arveid, aga peadselt võivad ka need tulla.

Oma väike lennuvägi piiride kaiseks võib meile isegi odavam tulla, sest kunagi pakkus Rootsi lennukeid meile täisti tasuta.
Fotodel on üks viimaseid Eestis maandunud lennukeid, selle teenindamine ja tankimine läks meile maksma 30 000 €.

2 kommentaari:

Anonüümne 20. august 2017, kell 21:00  

Nojah aga misasja te siis õige mõtlesite? Kui te tellite turvafirma, siis maksate arve ka kinni! Isegi kui "turvafirma" nimi on nato!
Mis te maakad mõtlete et "liitlased" midagi niisama annavad we? humanitaarabi aeg on ammu möödas!
oh püha lihtsameelsust...

Anonüümne 4. september 2017, kell 01:08  

Loomulikut, kui kuulume "klubisse" siis ka maksame. Ometi tundub see mure mulle köki-möki võrreldes lennukitega, mis teostavad "vaba ja demokraatliku" Eesti kohal keemia/biorünnakuid meie keskkonnale ja inimestele. Mulle pole täpselt teada, millal ja millise intensiivsusega nendega alustati ja edeneti aga esimesi fotosid nägin 2005 aastast (pildistaja ise arvas, et pildistas reaktiivlennukeid), tegelikult oli tegemist klassikaliste keemiapihustamistega. Olen seda tegevust jälginud selle aasta aprillist ja võin öelda täie vastutustundega, et vahele pole jäetud ainsatki päeva ja tihti ka ööd. Helsingisse sõites oli laevalt hea vaade Tallinna kohale-"töös" oli 6 lennukit korraga, väikelinna kohal, kus elan, tihti 3-4 lennukit nähtavusulatuses. Kas keegi suudaks välja arvestada, palju SEE maksma läheb? ÜRO (Trooja hobune, kelle kaudu seda projekti teostatakse peaaegu üleplaneediliselt) on öelnud, et need riigid, kes ise ei suuda selle eest maksta, neid ÜRO toetab. Kui abivalmis! Eeldan siiski, et me "tublide" eestlastena ei taha ju võlgu elada (loe "surra") ja maksame enda ja oma keskkonna mürgitamise ilusti ise kinni. Muidugi oleks huvitav siiski selle hinda teada...



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP