RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 16. veebruar 2020

Hiina siseinfo: krematooriumid töötavad 24/7, värvatakse uusi töötajaid ülikõrge palgaga

Hiina keskosa krematooriumid töötavad ööpäev läbi, et tuhastada surnukehi koroonaviiruse epideemia ajal. Samuti värvatakse uusi töötajaid, kes tooksid surnukehi öösiti kodudest ära.
Wuhanis asuv Wuchangi krematoorium värbas äsja 20 uut töötajat öistesse 4-tunnistesse vahetustesse, et tuua kodudest ära surnukehi. Värbamiskuulutuses oli märgitud, et palk on 4-tunnise vahetuse eest 4000 jüääni (ligi 530 eurot). Võrdluseks, ehitaja keskmine kuupalk on Hiinas 8452 jüääni (1117 eurot), vahendab Radio Free Asia.

Värbamiskuulutuses oli märgitud töötajate soovitavaks vanuseks 16-50 eluaastat, olenemata soost, tugeva füüsisega inimesed, kes ei karda tonte. Vahetused on iga päev kell 16-04 ja ühe öö jooksul on võimalik teenida 8000 jüääni (1057 eurot).
Hiina võimude info kohaselt on praeguseks koroonaviiruse tagajärjel surnud ligi 1500 inimest, aga tegelikud numbrid võivad olla palju suuremad. Inimesed on rääkinud, et Wuhani 7 krematooriumi töötavad ööd ja päevad läbi ja neis on võimalik tuhastada 2016 surnukeha 24 tunni jooksul. Viimastel nädalatel on kõik krematooriumid töötanud täisvõimsusel ööd ja päevad läbi, kusjuures surnukehad on hunnikutes ootamas tuhastamist.

Vabatahtlik töötaja Zhong Qiang rääkis, et üks Wuhani suhteliselt väike krematoorium on võimeline tuhastama veidi üle 100 surnukeha päevas ja see on töötanud viimased 20 päeva alates jaanuari keskpaigast ööd ja päevad läbi. See teeb iga krematooriumi kohta tuhandeid surnukehasid. Wuhani 7 krematooriumi ei suuda nõudlust rahuldada ja ööpäevaringse töö tarbeks on värvatud inimesi mujalt.
Zhong rääkis, et väikses krematooriumis, kus tema töötab on kokku 11 ahju, kus on võimalik päeva jooksul tuhastada 120 surnukeha. Suuremates krematooriumides on võimalused kaks korda suuremad. Zhong rääkis, et igaüks võib ise teha arvutused. Samuti lisas Zhong, et tema arvates on Wuhanis vähemalt 500 000 nakatunut.
 Hubei provintsi keskkonnaaktivist Huang Yi rääkis, et epideemia alguses olid kohalikud võimud väga passiivsed, kuna nad soovisid hoida oma nahka. Näiteks ei tahetud jätta ära Hiina uue aasta üritusi, kuigi see oleks aidanud ära hoida tuhandeid nakatumisi. Paljud inimesed on surnud, isegi kaks fotograafi, kes üritustelt pilte tegid. Hiina võimude poliitiline korrektsus on valusalt kätte maksnud.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP