RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 13. veebruar 2020

Poliitikasse sekkuv võrdsusvolinik Liisa Pakosta valetab avalikult LGBT rahastamise kohta

Homoagenda on juba ammu magamistubadest lahkunud ja jõudnud tänavatele. Pilt on illustratiivne ja selline avalik propagandarünnak toimub Londonis.


Kuigi opositsioon pasundab palju apoliitilistest ametnikest, paistab Eesti ametnikkonna tegelik politiseeritus lisaks arvukatele Lemetti-moodi juhtumitele välja kasvõi sellest, kuidas võrdsusvolinik Liisa Pakosta sekkub päevapoliitikasse ja esindab teatud ideoloogiaid.
Võrdsete võimaluste volinik Liisa Pakosta tõi teisipäeval Postimehe otsesaates LGBT-le raha eraldamise taustal määrava tegurina välja võrdse kohtlemise printsiibi. «Eestis on kõikidel ministeeriumitel võrdse kohtlemise seaduse järgi kohustus rahaliselt toetada võrdse kohtlemise edendamist,” väitis ta.

Pakosta oponendiks olnud sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks esimees Varro Vooglaid nimetab seda selgeks valeks.
“Vaatasin pärast saadet seaduse üle ja veendusin, et seal ei ole mitte midagi niisugust kirjutatud, nagu ma kohe arvasin. Kõige lähemal sellele on seaduse paragrahv 14, mis ütleb, et “Iga ministeerium jälgib oma valitsemisala piires käesoleva seaduse nõuete täitmist ning teeb koostööd teiste isikute ja asutustega võrdse kohtlemise põhimõtte edendamisel.” Kohustusest rahaliselt toetada võrdse kohtlemise edendamist (nt mingite ühingute rahastamise kaudu) pole seaduses juttu poole sõnagagi,” kirjutab Varro Vooglaid sotsiaalmeedias.
“Ja ma ei usu, et kõnealuse seaduse rakendamise eest vastutav ja nimetatud seaduse alusel tegutsev volinik seda ei tea, mis omakorda tähendab, et vastupidist väites Pakosta lihtsalt valetas. Tahaks ju loota, et avalik valetamine ei ole ametnike ametieetikaga kooskõlas, aga kui ametnik peab võimalikuks avalikult õigustada aastaid väldanud seaduserikkumist, mille kaudu on sadade tuhandete eurodega toetatud talle meelepärase ideoloogilise programmi elluviimist, siis mis see valetaminegi enam ära ei ole. Kurb, aga tõsi,” lisab SAPTK juht.

Varro Vooglaid ütles saates, et süüdlane peab võtma vastutuse soo- ja seksuaalvähemuste ühingutele selleks mitte ettenähtud eelarverealt raha eraldamise eest, samas sotsiaalministeeriumis selle pärast muret ei tunta. Sihtasutus aga  on veale osundamise nimel pidanud palju pingutama ja raha kulutama.
“Kõik olid tegelikult juba pikemat aega teadlikud sellest, et olukord on seadusevastane. Probleem on selles, et teatud seaduserikkumiste suhtes pigistatakse silm kinni. Neid justkui soositakse, samas teiste suhtes ollakse äärmiselt kriitilised,» nentis SAPTK juhatuse esimees. “Hoiak on selline, et esiteks on see ainult riigikontrolli arvamus ja me ei pruugi sellega nõustuda. Muret selle pärast, et nende haldusalas on toimunud päris karm seaduse rikkumine, sadu tuhandeid eurosid on jagatud laiali ilma õigusliku aluseta, ei ole.”

Võrdsete võimaluste volinik Liisa Pakosta on viimasel ajal palju sekkunud poliitilistesse küsimustesse, mis on poliitilist ja ideoloogilist neutraalsust eeldava ametiisiku puhul kummaline. Samasugune oli ka endine volinik Mari-Liis Sepper, mis näitab, et see ametikoht on vasakliberaalse mõttelaadiga inimeste mängumaaks antud.
Kummaline on ka kohtutes toimuv – nii võttis halduskohus õiguse tühistada Rakvere linnavolikogu saadikute otsuse mitte rahastada homofilmide festivali ehk kohus astus demokraatlikult valitud rahvaesindajate otsuse vastu. See näitab, et homoagenda tungib jõuliselt igasse eluvaldkonda ja see vajab tõsist takistamist.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/poliitikasse-sekkuv-vordsusvolinik-liisa-pakosta-valetab-avalikult-lgbt-rahastamise-kohta/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP