RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 17. veebruar 2020

Suurbritannia ei kavatse nõustuda Euroopa Liidu ahistavate nõudmistega

Britid saavutasid taas iseseisvuse ega kavatse seda käest anda.

Ühendkuningriigi peaminister Boris Johnson lükkab ilmselt tagasi Brüsseli nõudmised, millega tahetakse, et Ühendkuningriik jätkaks pärast Brexitit Euroopa Liidu regulatsioonide järgimist maksu- ja töötajate õigustega seotud küsimustes.

The Telegraph kirjutab, et Johnson ei nõustu Euroopa Komisjoni esialgses mustandis välja toodud tingimustega. Ühe tooride saadiku sõnul on mõned nõudmised lausa naeruväärsed. EL tahab, et Ühendkuningriik oleks valmis nn võrdsete võimaluste alaga, mis garanteeriks, et britid ei vii sisse EL-ile väga ebasoodsat madalate maksudega maksusüsteemi, nagu on näiteks Singapuris. Erimeelsused EL-i väga põhimõtteliste nõudmiste osas muudavad taas võimalikuks olukorra, kus kaubanduslepet aastaks lõpuks ei sõlmita.
Johnsoni läbirääkijad ei nõustu ilmselt sellega, et Ühendkuningriigile esitatakse leppe sõlmimiseks rangemaid nõudmisi, kui on tehtud Koreale, Jaapanile ja Kanadale. Arvatavasti viitavad läbirääkijad ka asjaolule, et EL-i standardid on nii mõneski küsimuses madalamad kui Ühendkuningriigi omad, näiteks töötajate õigusi, keskkonnakaitset ja tervishoidu puudutavate regulatsioonide puhul.
Mitmed tooride poliitikud on pidanud EL-i nõudmisi absurdseteks. Ühendkuningriigi endine haridusminister Michael Grove ütles hiljuti, et sujuva kaubanduse tagamine EL-iga ei ole liidu nõudmiste tõttu võimalik.

„Meie soov on saada kaubandus EL-iga nii sujuvaks kui võimalik, see on selge, kuid sel juhul tuleks meil nõustuda kõigi EL-i nõudmistega, leppida kõigi EL-i seadustega. Mis omakorda tähendaks, et me peaksime alluma EL-i kohtunikele, alluma liidu poliitilistele struktuuridele,“ ütles Grove. „Me hääletasime iseseisvuse poolt. Muidugi me tahame EL-iga nii häid suhteid kui võimalik ja me oleme valinud võimalusena samasuguste suhete loomise, nagu on EL-il Kanadaga. See tähendab, et me tahame kahepoolseid suhteid, milles ei ole tariife, kvoote meie kaupadele, kuid on teatud regulatsioonid, mis on Suurbritannias erinevad, sest me teeme asju nii, nagu on parem meie majandusele.“

Esmaspäeval esineb Ühendkuningriigi pealäbirääkija David Frost Brüsselis kõnega, milles selgitab, millist koostööd soovib Ühendkuningriik EL-iga. Samal ajal suundub kaubandusminister Liz Truss Ameerika Ühendriikidesse, et arutada EL-ist ja Ühendkuningriigist imporditavate kaupade tollitariifide langetamist.
USA kehtestas oktoobris kõrged tollitariifid mitmetele Euroopa kaupadele seoses Euroopa lennukitootjaga Airbus seotud vaidluse tõttu. „USA poolt väljakuulutatud tariifid ei ole mitte kellegi huvides ja on kahjulikud nii meile kui ka USA-le,“ ütles Truss.

Allikas: The Telegraph

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/maailm/suurbritannia-ei-kavatse-noustuda-euroopa-liidu-ahistavate-noudmistega/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP