RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 19. veebruar 2020

Meie Kiriku peatoimetaja LGBT-rahastamisskandaalist: konservatiividel on aeg tegutseda!

Eesti Konservatiivsel Rahvaerakonnal ja erakonnal Isamaa on aeg tegutseda või vaikida igaveseks, kirjutab portaali Meie Kirik peatoimetaja Veiko Vihuri sotsiaalmeedias olukorra kohta, kus Riigikontrolli hinnangul on sotsiaalministeerium rahastanud nn võrdõiguslikkusega seotud projekte ilma õigusliku aluseta.

"Riigikontroll tuvastas, et sotsiaalministeerium on rahastanud ilma seadusliku aluseta (ehk siis ebaseaduslikult) mitmeid nn võrdõiguslikkusega seotud projekte (Eesti LGBT Ühing, portaal Feministeerium jne). Näib, et ebaseadusliku ja ulatusliku (jutt käib sadadest tuhandetest eurodest) rahaloopimise eest ei kavatse mitte keegi vastutust võtta."
"Keegi peab selle olukorra eest vastutama. Ei saa olla nii, et ühiskonna rahalisi vahendeid kulutatakse aastaid ebaseaduslikult ideoloogilistele projektidele, mille abil tahetakse muuta meie kõigi hoiakuid ja veendumusi. See lugu on nii skandaalne kui vähegi olla saab," kirjutab Veiko Vihuri.

Postituse tekst täismahus:
"Riigikontroll tuvastas, et sotsiaalministeerium on rahastanud ilma seadusliku aluseta (ehk siis ebaseaduslikult) mitmeid nn võrdõiguslikkusega seotud projekte (Eesti LGBT Ühing, portaal Feministeerium jne). Näib, et ebaseadusliku ja ulatusliku (jutt käib sadadest tuhandetest eurodest) rahaloopimise eest ei kavatse mitte keegi vastutust võtta. Võrdõigusvolinik Liisa Pakosta leiab, et paberil tuleks lihtsalt tulba pealkiri ära vahetada ja kõik olekski korras. Sotsiaalminister Tanel Kiik lubab jätkata debatti Varro Vooglaiuga (Pealinn, 11.02).
Ilmselt on plaan selline, et keegi vastutust ei võta, ebaseaduslikult välja makstud raha tagasi ei küsita, muudetakse ära rahastamise õiguslik alus ja elu on kui lill.
Aga mida ütlevad selle peale valitsuse konservatiivsed erakonnad? Jaanuaris ütles EKRE aseesimees Martin Helme saates "Räägime asjast" väga resoluutselt (kusjuures toona ei olnud veel teada Riigikontrolli hinnang):

"Niimoodi ei saa edasi minna, see ei ole meie jaoks vastuvõetav asi. Kui see on midagi, mida ministeerium teeb, sõltumata sellest, mida minister ütleb, siis peab minister selle ministeeriumi kontrolli alla võtma. Kui see on midagi, mida ministri heakskiiduga tehakse, siis ühel hetkel me ei saa selle ministriga samas valitsuses olla enam. See on nii põhimõtteline asi meie jaoks."
"Me oleme selgelt välja öelnud, et me ei saa sellega nõustuda," ütles samas saates EKRE esimees Mart Helme. "Kui nemad ütlevad, et meie retoorikaga tuleb neil ühel hetkel piir ette, siis mina ütlen, et meile tuleb piir ühel hetkel ette, kui selliste kampaaniatega jätkatakse."

KEEGI PEAB SELLE OLUKORRA EEST VASTUTAMA. Ei saa olla nii, et ühiskonna rahalisi vahendeid kulutatakse aastaid ebaseaduslikult ideoloogilistele projektidele, mille abil tahetakse muuta meie kõigi hoiakuid ja veendumusi. See lugu on nii SKANDAALNE kui vähegi olla saab.
Nüüd on konservatiividel - konkreetselt EKREl ja Isamaal - aeg tegutseda. See on olukord, kus tuleb tegutseda või vaikida igaveseks."

Allikas: http://www.meiekirik.net/index.php/uudised/1202-meie-kiriku-peatoimetaja-lgbt-rahastamisskandaalist-konservatiividel-on-aeg-tegutseda

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP