RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 7. mai 2020

Kole lugu: Soome varjupaigataotlejad rikkusid koroonakarantiini

Soome kaubandusfirma S-grupp teatas politseile Espoo Nihtisilta pagulaste vastuvõtukeskuses toimunud koroonakarantiini rikkumise kohta.
Vastuvõtukeskus on olnud karantiinis alates 30. aprillist, kuna seal on tuvastatud kokku 101 koroonaviirusega nakatumist, vahendab Yle.

Vaatamata karantiinile on pagulasi nähtud Espoos Sello kaubanduskeskuses ning Nihtisilta S-marketis. Esimene karantiini rikkumine tuvastati Sello keskuses, kui pagulased pöördusid klienditeenindusse. Pagulasi ei teenindatud ja pöörduti ametivõimude poole. Võeti ühendust nii nakkushaiguste arsti, politsei kui migratsiooniametiga.

Lisaks Sellole tuvastati pagulasi ka Nihtisilta S-marketis. See tuvastati visuaalse vaatluse põhjal.
Nihtisilta vastuvõtukeskuse eest vastutava Luona Oy juht Suvi Salonen tunnistas, et karantiini reeglite järgimisega on olnud probleeme. Osa inimesi on haigusnähtudeta ja neil on raske mõista, miks nad peavad olema karantiinis. Vastuvõtukeskuse elanikke on nähtud lähedalasuvates poodides. Asja on arutatud politseiga, aga otsuseid pole veel tehtud.

Kõik Nihtisilta vastuvõtukeskuse elanikud on täisealised. Karantiini on rikkunud ligi 10 isikut, peamiselt kesealised mehed. Nihtisilta keskus pandi karantiini 30. aprillil ja see kestab 15. maini. Elanikud tohivad liikuda vaid keskuse territooriumil. Vastutus reeglite järgimise eest lasub elanikel endil. Praeguseks on 25 isikut karantiini alt vabastatud ja nad saavad vabalt liikuda.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP