RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 5. mai 2020

MATTI ILVES: Euroopa Komisjon tunnistab, et Ungari erakorralised meetmed on seaduslikud

Kui Ungari teatas märtsis, et võtab kasutusele erakorralised õigusaktid koroonaviiruse (COVID-19) puhanguga toimetulemiseks, nõudsid liberaalid ülemaailmset hukkamõistu, kes väitsid, et Ungari vastuoluline peaminister Viktor Orbán üritab endale diktatuurilisi volitusi ebaseaduslikult anda. Paljud kutsusid Euroopa Liitu üles võtma meetmeid Ungari vastu. Kuid nüüd tunnistas Euroopa Komisjon (EÜ), et Ungari erakorralised meetmed on seaduslikud.

Ungari hukka mõistnud inimeste seas on vähemalt inimene kui Donald Tusk, endine Euroopa Komisjoni president ja praegune Euroopa Rahvapartei (ELi suurim parlamentaarne blokk, mille liige on Ungari) president, kes läks nii kaugele, et süüdistavad Orbáni natsismis ja kutsusid Orbáni parteid Fideszit välja saatma, nagu varem teatas Voice of Europe. Seda vaatamata tõsiasjale, et paljud Euroopa riigid on pandeemiaga võitlemiseks võtnud vastu sarnaseid hädaolukorda käsitlevaid õigusakte.

Ehkki inimesed, kes tegelikult ei vaadanud seadust - mida Ungari nimetab koroonaviiruse kaitse seaduseks - väitsid laialt, et Orbán "peatas parlamendi" ja võis seega "otsustada dekreediga", oli seadusandluse tõde väga erinevad, nagu varem teatas Voice of Europe. Ja kui ta seda asja uuris, ei olnud EÜ-l muud valikut kui nõustuda.
Pärast seaduse uurimist tunnistas Euroopa Komisjoni väärtuste ja läbipaistvuse asepresident Věra Jourová ametlikult, et EÜ on otsustanud, et Ungari meede on täiesti seaduslik ja kooskõlas Euroopa Liidu standarditega, nagu teatas Die Welt.
Ungari justiitsminister Judit Varga teatas EÜ otsusest Facebookis. Eilses teleintervjuus kutsus Varga nii EL-i kui ka Ungari oma kodumaist opositsiooni üles vabandama Ungari seadusevastase pahatahtliku pahatahtlikkuse pärast.

„Opositsioonisaadikud konkureerivad omavahel Brüsselis võltsuudiste levitamisel ja nad kahetsevad iga päev, et Euroopa institutsioonid ei astu Ungari vastu kindlamaid samme,“ kirjutas Varga Facebookis, nagu teatas Remix News. "Euroopa Komisjoni asepresidendi eilne avaldus diskrediteeris täielikult opositsiooni kampaaniat meie riigi vastu."

 Kasutatud allikas: https://voiceofeurope.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP