RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 31. oktoober 2019

ALDE aseesimees: Keskerakond peab tagama, et põhiseadus ei tunnistaks abielu mehe ja naise liiduna

ALDE aseesimees Annelou van Egmond (keskel) kohtumas Tallinnas Keskerakonna juhtpoliitikutega. Foto: Twitter

Euroopa Liberaalsete Parteide Ühenduse (ALDE) peamiseks mureks Eestis on koalitsioonileppes lubatav rahvahääletus, mille eesmärgiks oleks rahvalt küsida, kas põhiseaduses peaks abielu olema määratletud ühe mehe ja ühe naise vahelise liiduna. Keskerakond peab võtma küsimuses selge seisukoha või tagama, et hääletust ei toimuks, manitseb ALDE aseesimees Annelou van Egmond Delfile antud intervjuus.  

Koalitsioonileppes ette nähtud rahvahääletuse korraldamine abielu määratlemiseks põhiseaduses mehe ja naise vahelise liiduna oleks ülisuur samm tagasi, räägib Keskerakonna kohta käiva liberaalsete parteide ühenduse raporti autor ja ALDE aseesimees Annelou van Egmond Delfi usutluses.
Abielu määratlus mehe ja naise vahelise liiduna peaks tema arvates jääma Eestis vaid perekonnaseaduse tasandile. “Kui nüüd see pannakse põhiseadusesse, tehes selle muutmise nii palju raskemaks, siis on see suur samm tagasi,“ hoiatas Hollandi poliitik Delfile antud intervjuus.
 Kaja Kallas ja Annelou van Egmond 2019. aasta septembri alguses Tallinnas arutlemas liberaalsete väärtuste kaitsmist Eestis. “On terve rida liberaalseid väärtusi, mida peame Eestis oluliseks ja tahame kaitsta,“ tõdes van Egmond hiljuti Delfile. Foto: Twitter


Van Egmond rõhutas, et kuna Keskerakond kuulub liberaalsete parteide ühendusse ehk ALDE-sse oodatakse, et erakond hoiaks liberaalseid väärtusi.
„Tänasel ALDE kohtumisel öeldi neile ühemõtteliselt, et nad peavad liberaalse perekonna osana tagama, et esiteks see rahvahääletus ei toimuks ja kui toimub, siis võitlema selgelt positiivse tulemuse nimel koos teiste liberaalsetete jõududega,“ manitseb van Egmond.

Keskerakond peab tema sõnul tagama, et valitsuses ei astutaks mingeid tagurlikke samme. „Nüüd, kui nad on valitsuses ootame, et valitsus ei astuks samme tagasi. On terve rida liberaalseid väärtusi, mida peame Eestis oluliseks ja tahame kaitsta,“ räägib ALDE aseesimees Delfile.
Van Egmondi sõnul kavatseb ALDE jätkata Keskerakonna monitoorimist, kuna Euroopa liberaalid on tõsiselt mures Eestis ja Keskerakonnas toimuva üle.
Märtsikuiste parlamendivalimistellikas järel noomis Keskerakonda ja Jüri Ratast ka toonane ALDE esimees Guy Verhofstadt, nõudes Keskerakonna hoidumist koalitsioonist “fašiste meenutava” EKREga.

Toimetas Markus Järvi

Allikas : https://objektiiv.ee/alde-aseesimees-keskerakond-peab-tagama-et-pohiseadus-ei-tunnistaks-abielu-mehe-ja-naise-liiduna/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP