RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 7. oktoober 2019

Seksuaalvähemuste filmifestival jõudis kirikusse, kuigi kodulehe programmist see eemaldati

LGBT filmifestivali korraldaja Keio Soomelt ülemöödunud aastal punast vaioa lahti rullimas.

Rakveres jõudis seksuaalvähemuste filmifestival Festheart tänahommikusel jumalateenistusel EELK Rakvere Kolmainu kirikusse, kus altarile oli asetatud vikerkaarevärvides lillekompositsioonid ning laulis homokoor.

Lisaks mõnele tavakoguduseliikmele oli kohale tulnud umbes 15 filmifestivalil osalejat. Kuigi algselt oli jumalateenistus Festhearti lisategevusena programmis, oli see tänaseks kustutatud. Rakvere teatrikinos aga rippus ohtralt vikerkaarelippe ja muud temaatilist sümboolikat ning üles oli seatud fotosein, et festivalile omast glamuuri veelgi lisada.

Jumalateenistust pidas lisaks kohalikule koguduse homosõbralikule kirikuõpetajale Tauno Toompuule ka skandaalne pastor Annika Laats. Seksuaalvähemuste teemasid jutlustes ei puudutatud.
Kirikus käinud usuteaduste instituudis õppiv muusik Hillar Vimberg kutsus kiriku külalisteraamatus inimesi meeleparandusele.

Lääne-Virumaalt valitud Riigikogu liige ja Rakvere linnavolikogu liige Anti Poolamets ütles, et sellise festivali kirikusse trügimise laiem eesmärk on samm-sammult panna kirikut seestpoolt homoagendaga nõustuma või seda lausa ellu viima nagu on juhtunud Soomes mõnede piiskoppidega.
„Kui varem avaldas Tauno Toompuu valjuhäälset toetust festivalile ja siunas kriitilisi inimesi natsideks, siis nüüd on ta astunud pika sammu edasi sellega, et lubab kirikut ja jumalateenitust reklaamida LGBT festivali osana. Selle juurde käib ka kirikus LGBT-propaganda eestkõneleja Annika Laatsi jutlustama kutsumine. Ikka selleks, et korraldada rünnak senistele kiriklikele arusaamadele. Eesmärgiks homoideloogia pressimine kiriku seinte vahele,“ ütles ta.
Risti koguduse õpetaja Annika Laats sai 2017. aasta sügisel avalikkuse tähelepanu osaliseks, kui ta avaldas ETV saates “Suud puhtaks” toetust seksuaalvähemustele.

Viru praost ja Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu on aga seisnud LGBT-filmifestivali Festheart rahastamise eest Rakvere linna eelarvest.
Toompuu on tunnistanud, et ta on saanud ka kirikuringkondadest küsimusi, et miks tema juhitav komisjon seksuaalvähemuste üritust toetada soovib. Tema sõnul ei andvat tema positsioon vaimuliku ja ristiinimesena ega ka kiriku homoseksuaalsust patuna patuna tauniv positsioon talle õigust inimesi nende seksuaalse sättumuse tõttu linna raha jagamisel “diskrimineerida”.
Toompuuga on neil teemadel vaielnud ka peapiiskop Urmas Viilma.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/seksuaalvahemuste-filmifestival-joudis-kirikusse-kuigi-kodulehe-programmist-see-eemaldati/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP