RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 23. oktoober 2019

Keskerakonna minister asus LGBT ühingu rahastamise kaitsele ja taunis SAPTK algatust

Sotsiaalminister Tanel Kiik taunis teravalt SAPTK allkirjade kogumise kampaaniat, millega taotletakse Eesti LGBT Ühingu riikliku rahastamise lõpetamist. "Mul on kahju, et antud aktsiooniga külvatakse vaenu, levitatakse valesid ja laimu ning alandatakse inimesi," ütles Kiik Delfile. "Vähemuste tagakiusamine ei edenda vähimalgi määral pereväärtusi ega aita lahendada tegelikke väljakutseid sotsiaal- ja tervisevaldkonnas."

Rahandusminister Martin Helme (EKRE) aga on seisukohal, et radikaalseid ühiskonnalõhkujaid ei tohi maksumaksja taskust rahastada.
"Meie jaoks on radikaalsete ühiskonnalõhkujate rahastamine täiesti lubamatu. Eriti groteskne on, et needsamad aktivistid on kõige ägedamad valitsusvastased protestijad. Samuti töötavad nad vahel varjatult, vahel avalikumalt valitsuse poliitikale vastu riigiametnikena," toonitas Martin Helme SAPTK portaalile Objektiiv antud kommentaaris.
Riiklik toetus Eesti LGBT Ühingule on alates 2013. aastast kasvanud hüppeliselt. 2013. aastal sai ühing maksumaksjalt 6000 eurot, 2017. aastal 65 000 eurot, 2018. aastal 70 000 eurot ja tänavu juba 96 000 eurot.

Seda arvestades on SAPTK algatanud allkirjade kogumise kampaania, et nõuda ühingu riikliku rahastamise lõpetamist. SAPTK juht Varro Vooglaid rõhutab, et homoorganisatsioonid peaksid tegutsema samadel alustel nagu SAPTK – toetajate vabatahtlikest annetustest.

Allikas: http://www.meiekirik.net/index.php/uudised/1062-keskerakonna-minister-asus-lgbt-uehingu-rahastamise-kaitsele-ja-taunis-saptk-algatust

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP