RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 8. oktoober 2019

MATTI ILVES: UK - Rassismivastane konverents keelas valgetel inimestel sõna võtta

Edinburghi ülikooli on süüdistatud „jultunud rassismi” toetamises väidetava „rassismivastase” konverentsi korraldamise eest, mis keelas valgetel inimestel rääkida.

Konverents nimega “Resisting Whiteness 2019” toimus nädalavahetusel. Selle korraldas rühm, kes soovib rassismile vastu seista ja kirjeldab end kui QTPOC (värviliste ja võõraste inimeste) organisatsiooni.

Ürituse korraldajad väidavad, et ürituse eesmärk on "värviliste inimeste häält võimendada" ja anda värvilistele inimestele platvorm rääkida ", vahendab Telegraph.

Ürituse hägususe kohaselt ei anna korraldajad küsimuste ja vastuste ajal mikrofoni valgetele inimestele. Samamoodi on üks kahest "turvalisest ruumist" reserveeritud ainult "värvikirevatele inimestele", samas kui teine ??on avatud inimestele, kes tunnevad end "ülekoormatud/ülestimuleeritud või ebamugavalt".

"Kui olete küsimusega valge inimene, palun jagage seda pärast paneeldiskussiooni komisjoni liikme või meie esinejatega," loetakse kokkuvõtlikult.

42-aastane Jane McColl, Glasgowi rassismivastane võitluskaaslane, kirjeldas sündmust siiski "jultunult rassistlikuna", lisades: "See lükkab tagasi võitluse võrdsuse ja õigluse saavutamiseks aastakümnete jooksul, kõik tänu mõne teise riigi tegevusele. väike rühm äärmuslasi, kelle loogiline vääratus on viinud nad valgete inimeste ignoneerimiseni, mitte selle järgi, kes nad üksikisikutena on, vaid nende nahavärvi tõttu.

"Kujutage ette, kui seda sündmust kutsutaks vastupanuks mustusele ja mittevalgetele inimestele öeldi, et nad ei tohi küsida küsimusi ega pääseda ruumi, kuna nad on" vale "nahavärviga", lisas McColl.

Ülikooli pressiesindaja on öelnud, et rassismiga võitlemine oli institutsiooni jaoks väga oluline, lisades samas, et see omistab „võrdsuse ja häälega seotud teemadele suurt väärtust”.

Kasutatud allikas: https://voiceofeurope.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP