RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 28. oktoober 2019

Ratas noomis EKREt homoühingute riikliku rahastamise teemalise avalduse pärast

Peaminister Jüri Ratas. Foto: Scanpix
 Peaminister Jüri Ratas kritiseeris teravalt EKRE volikogu poliitilist avaldust, millega erakond kutsus lõpetama Eesti LGBT Ühingu riiklikku rahastamist.

“Valitsusse kuuluvatel erakondadel on võimalik oma muresid, südameasju ning ideid ühiselt erinevates koalitsiooni aruteluformaatides tõstatada ja arutada. Poliitilised avaldused, deklaratsioonid või petitsioonid erimeelsusi tekitavates küsimustes ei aita kuidagi kaasa ühiste eesmärkide saavutamisele ning sisulise koostöö tegemisele. Seda enam, kui nendega astutakse koalitsioonipartneri ministrite valitsusaladesse personali- või rahastusotsuste tegemisel,” kirjutas Ratas Facebookis.

Ratase sõnul toetab sotsiaalministeerium oma valitsemisalas hasartmängumaksu vahenditest erinevaid ühinguid ja tegevusi, mille hulgas olevat ka abivajavate laste, eakate ja puudega inimeste toetamine, aga ka võrdse kohtlemise edendamisele, vaimsele tervisele või vigastuste ennetamisele suunatud töö.

“Demokraatlike riikide valitsused ei tee poliitilisi ettekirjutusi, milliseid inimõiguste, võrdse kohtlemise, huvikaitse või sotsiaalhoolekandega tegelevaid ühinguid ja initsiatiive avalikest vahenditest toetada võib ja tohib,” toonitas Ratas ja lisas, et “Eesti Keskerakond seisab oma valitsustes sidusa ühiskonna eest, mille liikmed tunnevad end kaasatuna ja lõhed erinevate ühiskonna gruppide vahel vähenevad.”

Ratase avalduse taustaks on hiljutine avaliku arvamuse küsitlus, mille kohaselt on 73 protsenti Keskerakonna toetajatest Eesti LGBT Ühingu riikliku rahastamise vastu. Keskerakondlasest sotsiaalminister Tanel Kiik kinnitas aga mõne päeva eest, et kuni tema istub ministritoolil, ei lõpetata Eesti LGBT Ühingu riiklikku rahastamist sotsiaalministeeriumi kaudu.

Toimetas Varro Vooglaid

 Allikas: https://objektiiv.ee/ratas-noomis-ekret-homouhingute-riikliku-rahastamise-teemalise-avaldse-parast/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP