RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 8. august 2012

ESMi ümarlaud nõudis valitsuselt rohkem infot ja rahvahääletust

ESM ÜMARLAUD :TALLINN, EESTI, 07AUGL12 Riigikogu liige Juku-Kalle Raid kutsus kokku Viru hotelli konverentsisaali ümarlaua, et vaadata veel kord üle ESM-i punktid, mis kindlasti Eestile kasulikud pole.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esindaja Henn Põlluaasa hinnangul oli riigikohtu napp heakskiit ESMiga ühinemise põhiseaduslikkusele poliitiline, mitte juriidiline otsus ning seda tehes rikuti euro stabiilsuse huvides seadust. Põlluaas tõi välja, et ESMiga liitudes ei saa sellest lepingust välja astuda, Eesti ei omaks selles otsustus- ega kontrolliõigust. «Eestil pole ka võimalust ESMist abi saada, sest meie finantskriis ei saaks olla kunagi nii suur, et see hakkaks euro stabiilsust ohustama,» lausus ta.

Põlluaasa sõnul ei lahenda ESM kuidagi Lõuna-Euroopa riikide probleeme, nimetades Kreeka ja Hispaania toetamist mõttetuks ja lausrumaluseks. ESMiga liitumine tähendaks tema meelest riigieelarvest kahe kolmandiku üle otsustamise õiguse Brüsselisse delegeerimist ning seda, et Eesti võtab seetõttu järeltulevate põlvede arvel hiigelvõla ning paneb mängu seni kogutud reservid, millega saaks oma riiki arendada.

«Eesti peab kasutama vetot fiskaaluniooni ja pangandusliidu loomise küsimustes,» sõnas Põlluaas, väites, et selliste plaanide eesmärgiks on rahvusriikide asendamine föderaalse Euroopa Ühendriigiga.

Kogu "Postimehe" artiklit saate lugeda SIIN

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP