RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 26. mai 2017

MATTI ILVES: MARIA KALJUSTE JA TEMA LOODAV ERAKOND

Maria Kaljuste on otsustanud luua nn. suveräänsusliikumise MTÜ "Tark ja Terve Eesti" (TTE), mis peaks hiljem kujunema parteiks. Selleks flirdib ta pea kõigi elanikega, ka venelastega. Üteldes otse välja, "ma ei häbene, et ka minul on vene verd." Kuna ta tahab konkureerida eelkõige EKRE-ga konservatiivsel tiival, siis pakub riigimeedia talle ka ohtralt esimnemisvõimalusi.

Ühes "Eesti Ekspressi" artiklis on Kaljuste hästi ennast avanud, kellega ta võiks edasi minna. Sinna kuuluvad isegi "mõõdukad" homod, teatud tingimustel ka feministid, rääkimata juba konservatiivsetest venelastest.

"Olen kooseluseaduse vastu, kuna see võib viia homoabieludeni. Koos elavaid samasoolisi paare peab aitama, aga selleks pole vaja kooseluseadust, mis on ideoloogiline."
Huvitav, kuidas ta tahab küll samasoolisi paare aidata? Aidata muidugi saab, aga vaevalt ta selle välja julgeb öelda, sest tänapäeval on ravivõimalused täiesti maha salatud. Ravimine on kaasajal täiesti võimalik, hormoonravi + psühhiaatriline abi jne.
Feminismist: "Ma tahaks neofeminismi ümber sõnastada – need ei peaks olema naised, kes põletavad rinnahoidjaid, vaid naised, kes saavad aru, et jumal on neile andnud tissid laste toitmiseks. Pärisnaised on meestega võrdsed. Meil on isegi meestega võrreldes eelis, kuna sünnitame ja kasvatame mehi."
Kaljuste Kristina Ojulandist: "RÜE põhikiri on Eesti poliitika üks paremaid, aga Ojuland oli EKREs tõeline tabuteema. Välja toodi tema vanad artiklid, kus ta toetas homoabielusid ja muud säärast. Kahjuks on ka minuga kaasatulnute seas palju neid, kellele on EKRE ajupesu mõjunud."

Kahtlen, kas mõni tõeline feminist sinna liikumisse üldse tuleb. Kuid naistevõim saab selles liikumises-parteis olema ilmselt valitsev, sest isegi siin räägib ta naiste eelistest ja on ka laimanud EKREt Delfis: "...erinevalt EKREst ka naiste roll ühiskonnas". Ei ole kuulnud, et EKRE kuidagi naisi oleks diskrimineerinud. Kaljuste väljaviskamine ei ole veel naistele mingi liigategemine.
Muidugi saab Kaljustel raske olema ka konservatiivsete venelaste otsimine, sest neid peab tegelikult otsima lausa tiktulega siin Eestis.
Mis puudutab RÜEd, siis siin on vaid põhikirja meeldimine tegelikuks põhjseks see, et selles parteis ei saaks ambitsioonikas M. Kaljuste mängida kuidagi esimest viiulit, sest ees on juba sama suurte ambitsioonidega naine. Kiristiina Ojulandi homolembuse puhul pole vaja tuua mingeid vanu artikleid, piisab sellest kui teada, et juba 2012. aastal kirjutas ta alla Euroopa Parlamendi "homoõiguste" deklaratasioonile ja kuulus isegi Euroopa Parlamendi LGBT - lespid, geid, biseksuaalid ja transseksuaalid - intergrupi koosseisu.
Foto: M.Kaljuste, Facebook

Kaljuste ise kirjutas Facebookis: "Kiiretel aegadel tuleb kiireid otsuseid teha ja vahel ka kiiresti liikuda. Sõbrad aitavad." Siin näidatakse, milliseid sõpru omab juba "Fortress Europe" üks juht.

Muidugi ei ole siin imestada, et see liikumine võib kujuneda ka parteiks, sest erakonna seadus ütleb: "§ 6,2 - Erakond registreeritakse, kui tal on vähemalt 500 liiget."
See erakond jääb tõenäoliset maailmavaatelt kõikuma liberaalide ja konservatiivide vahel, koduleht SIIN.
Hoolimata sellest, et TTEd pidid ka toetama akadeemik Rein Einasto, talunik Imre Heinsaar, piirivalve- ja sisekaitsespetsialist Liis Laur, majandusteadlane Vladimir Maslov, ettevõtja Klaarika Park, muusik Emil Rutiku, arhitektuuriloolane Karin Paulus, Malle Seppam ning ettevõtja Mati Väärtnõu.

Samuti arvan, et see sündiv erakonnake jääb järjekordselt üheks Eesti väikeerakonnaks (nagu RÜE, mitmeaastasele pingutustele vaatamata praegu 545. liikmega), kahju on ainult, et TTE võib võtta ära EKRE-lt valimistel nii vajalikud 1...2 % häältest ja see jääkski heal juhul nende häältesaagiks. Täisväärtusliku erakonna loomine nõuab mitmete aastate head ja pingelist koostööd.

Nüüd on selge ka see, et EKRE jääb meil aisaks rahvuslikuks ja konservatiivseks tõeliselt suureks erakonnaks.
__________
Lisan veel, et huvitav on ka sümboolika valimine logol - öökull. See on tuntud illuminaatide-vabamüürlaste sümbol. Vaadake siit: https://www.youtube.com/watch?v=PHYfTlvjSu8
Omal ajal kui EKREle sümboolikat valisime, siis olid paljud kotka-merikotka poolt, vaid vabamüürlane Jaak Roosaare pakkus öökulli. 

5 kommentaari:

Tarmo Kaldma 26. mai 2017, kell 13:02  

Konservatiivses otsas konkureerimine ei ole tõesti lootust andev ja pigem on killustav. Kuid vaja on liberaalsemat rahvuslikku (ei välista üldse liberaalsust) ja parempoolset erakonda kes konkureeriks Refiga. Hädasti oleks vaja sellele korruptsioonipesale paremat alternatiivi! Kuna Kaljuste positsioneeris end konservatiivseks siis sinna ta kahjuks ei küüni. Ka Vabaerakond püüab pigem EKRE-ga konkureerida. Kurb.

Anonüümne 26. mai 2017, kell 15:36  

Mida on kaljustel pakkuda eesti põliselanikele? Segase rahvusliku taustaga -ja see ongi tegelikult määrav -ei pea teda omaks ka venelased. Savikaski pidi hoolikalt oma väljaütlemisi valima, et aastaid lüüa tantsu erinevate rahvusgruppidega.Meie poliitmaastikul püüavadki ilma teha temperamentsed osalt või täielikult võõrpäritolu inimesed. Küsimus on -kas see on eesti rahvale kasulik?????

Maria Kaljuste 26. mai 2017, kell 15:51  

Appi kui tobe ilma faktideta valearvamusi ja isiklikku shovinistlikku vimma täis artikkel, ometi on seesama Blogi minu asju õigetena niipalju kordi kiitnud ja presenteerinud. Kas mina olen muutunud, ei - äkki peaksite ise peeglisse (ja oma südamesse )vaatama ?

Anonüümne 27. mai 2017, kell 06:10  

Naistelt tuleb hääleõigus võtta, vähemalt eesti naistelt, siin on järjekordne tõend sellele nõudmisele, neil pole seda olnud läbi terve ajaloo, vaid viimased sada aastat ja ei ole läinud just hästi, nagu see lugu siin. Mäekõrgune ego ja olematud anded.

Anonüümne 27. mai 2017, kell 16:06  

eestlased jälle kisuvad omavahel, täpselt nagu oligi oodata.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP